Α.Κυπριανού προς ΠτΔ: Οι πολιτικές μας δεν είναι καν γειτνιάζουσες με της κυβέρνησης

Το ΑΚΕΛ δεν έχει πολιτικές θέσεις που να είναι συγγενικές ή τουλάχιστον γειτνιάζουσες με εκείνες του Δημοκρατικού Συναγερμού ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ευρείας αποδοχής όπως είναι και πρόθεση του Νίκου Αναστασιάδη.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρός Κυπριανού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Ggakelptd 7 Scaled

Ερωτηθείς ο κύριος Κυπριανού εάν συζήτησε θέμα υπουργοποίησης του τέως προέδρου της Βουλής, Αδάμου Αδάμου, ο κύριος Κυπριανού σημείωσε ότι από τη στιγμή που δεν τέθηκε θέμα συνεργασίας του ΑΚΕΛ στην κυβέρνηση δεν συζητήθηκαν ονόματα.

Ο κύριος Κυπριανού υπέδειξε ότι ο κύριος Αδάμου είχε για πολλά χρόνια καλή συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Αν τώρα κρίνει ότι θα θέλει να συνεργαστεί με μία κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, θα τον κρίνει ο κόσμος.

Ggakel 6 Scaled

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο ότι σαν κόμμα της αριστεράς δε θα συμμετέχει σε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και θα νιώσει ενοχλημένο αν ο κ. Αναστασιάδης απευθυνθεί σε δικούς της ανθρώπους.

Ερωτηθείς αν νιώθει εξαπατημένος στο θέμα της προεδρίας της Βουλής, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ότι δεν νιώθει εξαπατημένος.

Ggakelptd 3 Scaled

Σε ότι αφορά το ταμείο ανασυγκρότησης και ανάκαμψης ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι προτεραιότητα του κόμματος του είναι το καλύτερα τα συμφέροντα των πολιτών.

Του ΑΚΕΛ εκεί και όπου κρίνει ότι οι προτάσεις που κατατίθενται από την κυβέρνηση εξυπηρετούν αυτό τον σκοπό θα τις εγκρίνει χωρίς αναστολές.

Ggakel 3 Scaled

Αν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά όλοι να λειτουργήσουν συναινετικά θα πρέπει όλοι οι υπουργοί να ακούν όλες τις απόψεις και τις λαμβάνω υπόψιν στη διαμόρφωση των προτάσεών τους ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Το ΑΚΕΛ αυτό θα επιδιώξει και εντός και εκτός Βουλής.

Ggakelptd 2 Scaled

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.