Α.Κυπριανου: Συζήτησε με αρκετούς τα «δύο κράτη» ο ΠτΔ το 2017 – Έδωσε το δικαιώμα σε κάποιους να επιμένουν

Πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση εκατέρωθεν, για να λυθούν τα δύσκολα προβλήματα στο κυπριακό τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι η τουρκική και τουρκοκυπριακή στάση δεν επέτρεψε να γίνει ουσιαστική συζήτηση στη Γενεύη.

Τόνισε ωστόσο ότι ούτε η ελληνοκυπριακή πλευρά επιχείρησε να δυσκολέψει την Τουρκία. Όπως είπε αφέθηκαν τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους δίχως να επιχειρηθεί η όποια παρέμβαση.

Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι από το 2017 ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συζητήσει με αρκετούς για το ενδεχόμενο λύσης δυο κρατών έστω και με τη μορφή προβληματισμού, γεγονός όπως είπε που παραχωρεί στον άλλο το δικαίωμα να σκέφτεται προς αυτή την κατεύθυνση και να επιμένει.

Πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο υποσκάπτεται η δική μας αξιοπιστία και παραχωρείται το δικαίωμα στον άλλο να θέτει επί τάπητος το ζήτημα λύσης δυο κρατών.

Ακόμα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι πρέπει να διαχωρίζονται οι Τουρκοκύπριοι που θέλουν λύση δυο κρατών με εκείνους που διαφωνούν. Πρόσθεσε δε ότι εκείνοι που παρουσιάζονται ως super αντιστασιακοί, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να διευκολύνουν την Τουρκία να προωθεί τους στόχους της.

Επίσης, είπε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει συγκεκριμένο ρόλο να διαδραματίσει, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τους όρους εντολής και να λειτουργήσει ως «διαιτητής».

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.