Α. Κυπριανού: «Την Κυριακή ο λαός πρέπει να δώσει δύναμη στη δύναμη του, να δώσει δύναμη στο ΑΚΕΛ»

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Δημοκρατικού Συναγερμού θα μείνει στην Ιστορία και για ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ, αφού επί των ημερών της η διαφθορά και η διαπλοκή έφτασαν σε πρωτόγνωρα ύψη, δήλωσε την Τετάρτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σε ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση Επαρχίας Λευκωσίας- Κερύνειας.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως επιμένουν οι κυβερνώντες και ο ΔΗΣΥ ότι είναι διαχρονικό το φαινόμενο. “Είναι διαχρονικό, γιατί είναι φαινόμενο σύμφυτο του καπιταλιστικού συστήματος στο οποίο ζούμε. Όμως επί των ημερών τους έγινε θεσμικό. Γιατί οι ίδιοι χρησιμοποίησαν τη δύναμη που τους έδωσε ο λαός για να αποκομίσουν κέρδη οι εκλεκτοί τους, οι λίγοι”, πρόσθεσε.

Proeklogikiakel 5 Scaled

Είπε πως “είχαμε σήμερα ακόμα ένα πρωτοφανές σκάνδαλο με ακόμα ένα άριστο των αρίστων του κ. Αναστασιάδη. Διόρισε Επίτροπο δύο φορές, του υπερδιπλασίασε το μισθό, παρόλες τις έντονες παραστάσεις του ΑΚΕΛ στη Βουλή για να ανακαλύψουμε σήμερα ότι δεν είχε πτυχίο και ότι παραποίησε το βαθμό του απολυτηρίου του. Αναξιοκρατία, ημετεροκρατία και ρουσφέτι για τους άριστους.  Μισθοί των 800 ευρώ και ανεργία για τους άλλους. Νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν τα πάντα και τους πάντες. Καταποντίζουν τους θεσμούς. Συμπεριφέρονται λες και ο τόπος και οι θεσμοί είναι αμπελοχώραφο τους”, επεσήμανε.

Επεσήμανε πως ο ίδιος είναι έτοιμος ως ηγέτης του ΑΚΕΛ να στείλουν όποιον ελεγκτή θέλουν να κάνει φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς τους δικούς του και της οικογένειας του. “Υπό ένα μόνο όρο: να δεχτούν και οι ίδιοι να στείλουμε και εμείς ελεγκτή να ελέγξει με τον ίδιο τρόπο τα δικά τους. Ιδού η Ρόδος”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως ο κ. Αναστασιάδης το παρέλαβε με κοινά ανακοινωθέντα που εξασφάλιζαν βασικές διαχρονικές θέσεις της πλευράς μας. “Με πολλά θέματα συμφωνημένα και καταγεγραμμένα ως συγκλίσεις. Με το κεφάλαιο της ενέργειας με τεράστια προοπτική και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλισμένα. Με τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίζει ότι η πλευρά μας ήταν ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια για λύση του προβλήματος. Ότι εμπόδιο για λύση ήταν η Τουρκία”, σημείωσε.

Proeklogikiakel 4 Scaled

“Ο ίδιος τι έκανε και πού οδήγησε το Κυπριακό; Δυστυχώς η Τουρκία έγινε πολύ πιο προκλητική και πιο επιθετική. Έβαλε στο τραπέζι την απαράδεκτη αξίωση της για λύση δύο κρατών. Προχωρεί με νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι. Δεν απαλλάσσουμε την Τουρκία από τη διαχρονική της ευθύνη για τη μη λύση του Κυπριακού. Είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες οι θέσεις που προβάλει και προκλητικές οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει”, συνέχισε ο κ. Κυπριανού.

Θα πρέπει όμως, ανέφερε, “ο κ. Αναστασιάδης να διερωτηθεί που μας έφεραν οι συνεχείς αντιφάσεις και παλινδρομήσεις του. Που μας οδηγεί η σημερινή του προσέγγιση της απάθειας που απλώς διευκολύνει την Τουρκία να επιμένει στις απαράδεκτες αξιώσεις της. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι αν δεν αναλάβει πρωτοβουλίες θα οδηγηθούμε στη διχοτόμηση. Έτσι θα τον καταγράψει η Ιστορία. Ο ηγέτης της διχοτόμησης. Που έταξε στον κόσμο ότι θα λύσει το Κυπριακό. Τελικά ο ίδιος θα έχει μεγάλες ευθύνες γιατί η Κύπρος πιθανόν να μοιραστεί οριστικά στα δύο”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ανέφερε πως “η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι κουρασμένη και απογοητευμένη. Ότι ζει μέσα στην αγωνία για το αύριο, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα. Με ακρωτηριασμένους μισθούς και δικαιώματα, με το κοινωνικό κράτος κουτσουρεμένο και τα απανωτά σκάνδαλα να της θυμίζουν ειρωνικά ότι όσο η ίδια τραβά κουπί οι λίγοι πλουτίζουν πάνω στις πλάτες της. Και πλέον δεν την πείθει ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ ότι φταίνε άλλοι γι’ αυτό. Μετά από οκτώ χρόνια διακυβέρνησης τους, είναι πια ξεκάθαρο σε όλους ποιος έχει τις ευθύνες για την κατάσταση που ζούμε”, σημείωσε.

Proeklogikiakel 10 Scaled

Είπε πως το ΑΚΕΛ έχει προτάσεις για προστασία όλων των εργαζομένων και για κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων για όλους. Για κατοχύρωση κατώτατου μισθού, 13ου μισθού, υπερωρίες, αργίες και Ταμείο Προνοίας. Για κατάργηση της αποκοπής του 12% σε όσους συνταξιοδοτούνται στα 63. “Έχουμε πολιτικές που στηρίζουν την οικογένεια, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες και τους μονογονιούς. Που ενισχύουν τις κοινωνικές υποδομές φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, που διαμορφώνουν ολοκληρωμένη κρατική στεγαστική πολιτική. Το ΑΚΕΛ επιμένει. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Ενίσχυση και στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων”, πρόσθεσε.

Σημείωσε πως “οι εκλογές της Κυριακής είναι η ώρα για τους πολλούς να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό. Θέλουμε αλλαγή. Θέλουμε πολιτικές για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών. Την Κυριακή η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να πάει στην κάλπη και να γίνει δυνατή φωνή. Την Κυριακή ο λαός πρέπει να δώσει δύναμη στη δύναμη του. Να δώσει δύναμη στο ΑΚΕΛ. Την Κυριακή ο λαός πρέπει να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό. Ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση”, ανέφερε.

Αυτούσια η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού στην προεκλογική συγκέντρωση Επαρχίας Λευκωσίας- Κερύνειας:

Με συγκίνηση ανεβαίνω σε αυτό το βήμα απόψε.

Βλέπω στα πρόσωπα σας τον ενθουσιασμό της νεολαίας∙ στα πρόσωπα των βετεράνων, τα χέρια που δούλεψαν και δουλεύουν ακούραστα για την υπόθεση της Κύπρου και των εργαζομένων εδώ και χρόνια.

Όποιες κι αν ήταν οι δυσκολίες. Όποια κι αν ήταν τα εμπόδια. Αυτό ήταν το ΑΚΕΛ. Αυτό είναι και σήμερα. Η δύναμη των πολλών. Η υπόθεση των πολλών. Η δουλειά των πολλών.

Proeklogikiakel 9 Scaled

Στα χρόνια που έχω την τιμή να βρίσκομαι στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, με άγγιξαν πολλές στιγμές. Από τις κορυφαίες, είναι η ώρα που έρχονται οι βετεράνοι του Κόμματος μας για να τιμηθούν με το παράσημο. Πρόσωπα σκαμμένα από τις ταλαιπωρίες, τον καιρό, τα βάσανα. Μα πάντα χαμογελαστά. Πάντα ακούραστα.

Εκείνη η γενιά που έκτισε την Κύπρο, που έδωσε ζωή από τη ζωή της στους αγώνες του Λαϊκού Κινήματος. Ένας τέτοιος σύντροφος είχε έρθει να παραλάβει το παράσημο του. Δεν μπορούσε πια να περπατήσει. Δεν μπορούσε καν να βγει από το αυτοκίνητο. Πήγαμε εμείς έξω να τον παρασημοφορήσουμε.

Μας έδωσε την εντύπωση ότι ήταν η πιο σημαντική μέρα της ζωής του. Όχι μόνο γιατί του απέδιδε το ΑΚΕΛ την αναγνώριση όσων πρόσφερε, όπως είχε εξάλλου υποχρέωση. Μα γιατί μαζί του εκείνη τη στιγμή, ήταν τα παιδιά και τα εγγόνια του. Όταν πήρε το παράσημο απλώς τους κοίταξε περήφανος και τους είπε «να συνεχίσετε».

Αυτό είναι το ΑΚΕΛ.

Μια ένδοξη τιμημένη Ιστορία σχεδόν 95 χρόνων, με το μέλλον μπροστά της.

Αυτή είναι που δίνει νόημα στο «και τώρα, και πάντα».

Αναφέρονται ορισμένοι και με διάφορες αφορμές στον «παλαιοκομματισμό».

Προφανώς αναφέρονται στο ΑΚΕΛ που είναι το παλαιότερο κόμμα στην Κύπρο. Δεν μπαίνουν όμως στον κόπο να διερωτηθούν. Ένα κόμμα που πέρασε δύο φορές παρανομία, διώξεις, δολοφονίες, φυλακίσεις, πολεμική από τους εντός μα και τους εκτός Κύπρου, τι είναι που το έκανε να αντέξει;

Proeklogikiakel 2 Scaled

Γιατί δεν το κατάπιε η Ιστορία, όπως τόσους και τόσους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς που πέρασαν από την Κύπρο; Το βλέπουμε και στις μέρες μας.

Σε αυτές τις εκλογές εμφανίστηκαν και άλλοι ως σωτήρες. Πολιτικά πρόσωπα που άλλαξαν σε πέντε χρόνια τρία κόμματα, χωρίς καμιά ουσιαστική θέση. Ψηφοδέλτια που είναι μωσαϊκό απόψεων. Σερβίρεται ο καθένας αναλόγως των απόψεων του, υπέρ της λύσης του Κυπριακού ή εναντίον. Απαιτούν ο κόσμος να τους ψηφίσει χωρίς να του λένε όμως στη Βουλή και στο Εθνικό Συμβούλιο τι άποψη θα έχουν.

Είναι και η περίπτωση αυτών που ζητούν σήμερα τη ψήφο της Αριστεράς, όπως το έκαμαν και στις Ευρωεκλογές για να επιβιώσουν πολιτικά και τελικά κατέληξαν να ρίχνουν σωσίβιο στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη για να περάσει τους προϋπολογισμούς.

Στις προηγούμενες εκλογές εμφανίστηκαν κόμματα, χτισμένα γύρω από ένα άνθρωπο με την ταμπέλα του ανεξάρτητου, του αυτόνομου. Μπήκαν στη Βουλή και σιγά-σιγά φθείρονται, αποδυναμώνονται και εξαφανίζονται.

Γιατί αυτό δε συνέβηκε δεκαετίες τώρα με το ΑΚΕΛ;

Γιατί το ΑΚΕΛ ήταν και παραμένει δύναμη δεμένη με το λαό. Δύναμη που ζει τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολλών, τα κάνει αγώνες, τα κάνει θέσεις, προτάσεις, αιτήματα.

Ας κοιτάξει κάποιος ποια ήταν τα αιτήματα των πρωτοπόρων το 1926. Κοινός αγώνας ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων ενάντια στους δυνάστες. Αύξηση των μεροκαμάτων. Εφαρμογή του οκταώρου και προστασία των εργαζομένων. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Οικονομική υποστήριξη των ανέργων. Φορολόγηση του πλούτου.

Σήμερα αγωνιζόμαστε ξανά για τα ίδια ακριβώς πράγματα. Γι΄ αυτά που πάλεψαν οι πρωτοπόροι τότε.

Σήμερα ακούμε με λύπη ότι βρέθηκε ελληνοκύπριος ηγέτης να συζητήσει εντός και εκτός Κύπρου λύση δύο κρατών.

Ένας ηγέτης που δίχως ντροπή, παρέδιδε και παραδίδει μαθήματα σε όλους. Τι πέτυχε;

Το Κυπριακό επί των ημερών του κ. Αναστασιάδη βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διχοτόμηση.

Proeklogikiakel 27 Scaled

Ο κ. Αναστασιάδης παρέλαβε το Κυπριακό με κοινά ανακοινωθέντα που εξασφάλιζαν βασικές διαχρονικές θέσεις της πλευράς μας.

Με πολλά θέματα συμφωνημένα και καταγεγραμμένα ως συγκλίσεις.

Με το κεφάλαιο της ενέργειας με τεράστια προοπτική και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλισμένα.

Με τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίζει ότι η πλευρά μας ήταν ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια για λύση του προβλήματος. Ότι εμπόδιο για λύση ήταν η Τουρκία.

Ο ίδιος τι έκανε και πού οδήγησε το κυπριακό;

Δυστυχώς η Τουρκία έγινε πολύ πιο προκλητική και πιο επιθετική.

Έβαλε στο τραπέζι την απαράδεκτη αξίωση της για λύση δύο κρατών. Προχωρεί με νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι.

Δεν απαλλάσσουμε την Τουρκία από τη διαχρονική της ευθύνη για τη μη λύση του Κυπριακού. Είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες οι θέσεις που προβάλει και προκλητικές οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει.

Proeklogikiakel 32 Scaled

Θα πρέπει όμως ο κ. Αναστασιάδης να διερωτηθεί που μας έφεραν οι συνεχείς αντιφάσεις και παλινδρομήσεις του. Που μας οδηγεί η σημερινή του προσέγγιση της απάθειας που απλώς διευκολύνει την Τουρκία να επιμένει στις απαράδεκτες αξιώσεις της.

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι αν δεν αναλάβει πρωτοβουλίες θα οδηγηθούμε στη διχοτόμηση. Έτσι θα τον καταγράψει η Ιστορία. Ο ηγέτης της διχοτόμησης. Που έταξε στον κόσμο ότι θα λύσει το Κυπριακό. Τελικά ο ίδιος θα έχει μεγάλες ευθύνες γιατί η Κύπρος πιθανόν να μοιραστεί οριστικά στα δύο.

Proeklogikiakel 31 Scaled

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Δημοκρατικού Συναγερμού θα μείνει στην Ιστορία και για ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ. Επί των ημερών της η διαφθορά και η διαπλοκή έφτασαν σε πρωτόγνωρα ύψη. Επιμένουν οι κυβερνώντες και ο ΔΗΣΥ ότι είναι διαχρονικό το φαινόμενο. Είναι διαχρονικό, γιατί είναι φαινόμενο σύμφυτο του καπιταλιστικού συστήματος στο οποίο ζούμε. Όμως επί των ημερών τους έγινε θεσμικό. Γιατί οι ίδιοι χρησιμοποίησαν τη δύναμη που τους έδωσε ο λαός για να αποκομίσουν κέρδη οι εκλεκτοί τους, οι λίγοι.

Σε ποια άλλη χώρα λαμβάνει αποφάσεις το Υπουργικό με τις οποίες κερδίζουν εκατομμύρια οι οικογενειακές επιχειρήσεις των κυβερνώντων;

Σε ποια άλλη χώρα αποφασίζει ο Πρόεδρος για υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το οικογενειακό του γραφείο και από τις οποίες κερδίζει εκατομμύρια;

Σε ποια άλλη χώρα ο Πρόεδρος πάει δωρεάν οικογενειακές διακοπές με το τζετ πολυεκατομμυριούχου και για ευχαριστώ του δίνει πάνω από σαράντα διαβατήρια;

Σε ποια άλλη χώρα ο Πρόεδρος καταδέχεται να πάει μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο σε υπόθεση που κατηγορείται αξιωματούχος που ο ίδιος διόρισε, για διαφθορά, δεκασμό και δωροληψία; Ο οποίος τελικά καταλήγει στη φυλακή;

Σε ποια άλλη χώρα ο Πρόεδρος που δεσμευόταν να μην κουρέψει καταθέσεις τελικά υπέκυψε, οι καταθέσεις του κόσμου κουρεύτηκαν αλλά τα οικογενειακά εκατομμύρια τυχαία φυγαδεύτηκαν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό;

Όλα αυτά είναι που προκαλούν οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία. Όταν τους το υποδεικνύουμε, οι του Δημοκρατικού Συναγερμού αφήνουν υπονοούμενα για το διεφθαρμένο ΑΚΕΛ.

Θα τους το επαναλάβω. Είμαι έτοιμος ως ηγέτης του ΑΚΕΛ να στείλουν όποιον ελεγκτή θέλουν να κάνει φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς τους δικούς μου και της οικογένειας μου. Υπό ένα μόνο όρο: να δεχτούν και οι ίδιοι να στείλουμε και εμείς ελεγκτή να ελέγξει με τον ίδιο τρόπο τα δικά τους. Ιδού η Ρόδος.

Εμείς έχουμε ήδη κατατεθειμένες τις προτάσεις μας στη Βουλή.

Για το Πόθεν Έσχες, τους διορισμούς των ανεξάρτητων αξιωματούχων και τον περιορισμό των θητειών τους, την αποκάλυψη συμφερόντων πίσω από πολιτικά πρόσωπα και μέσα ενημέρωσης, τον περιορισμό θητειών σε δημόσια αξιώματα.

Για την ανάγκη διαχωρισμού κράτους- εκκλησίας, ρύθμισης των οικονομικών υποχρεώσεων της και διαφάνειας στην επιχειρηματική σχέση της με το κράτος. Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν να τάζουν πάλι στον κόσμο λαγούς με πετραχήλια. Μα πλέον ο κόσμος έχει πάθει και έχει μάθει. Πόσα «δεσμεύομαι» να ακούσει και να πιστέψει.

Ο τρόπος που πολιτεύονται θυμίζει πλέον το «θα φέρουμε θάλασσα στη Λευκωσία». Θυμήθηκαν λίγες μέρες πριν από τις εκλογές να υποσχεθούν τα πάντα. Όμως επί της ουσίας, τι ουσιαστικό προτείνουν;

Πώς στηρίζονται οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δέχτηκαν με τα απανωτά-και πολλές φορές αλλοπρόσαλλα διατάγματα-σοβαρότατο πλήγμα;

Πώς θα προστατευθούν από τις αυθαιρεσίες και την καταχρηστική στάση των τραπεζών, από τις εκποιήσεις, τις εξώσεις από την ολική καταστροφή;

Πώς θα επανασυσταθεί ο συνεργατικός πιστωτικός τομέας με στόχο την προστασία των αγροτών και των μικρομεσαίων;

Πώς μπορούμε να κτίσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και να στρέψουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, στη σωστή κατεύθυνση; Πώς θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νέους, τους συνταξιούχους; Πώς θα επενδύσουμε στη γνώση και στην έρευνα;

Πώς θα γίνει η ενέργεια κοινωνικό αγαθό στο οποίο όλοι θα έχουν ισότιμη πρόσβαση σε προσιτές τιμές;

Η σημερινή νέα γενιά είναι η πρώτη που θα ζήσει χειρότερα απ’ ότι έζησαν οι γονείς της.

Ένα νεαρό ζευγάρι σήμερα νιώθει τυχερό αν έχει οικογενειακό μισθό 2 000 ευρώ. Από αυτά δίνει 600 ευρώ ενοίκιο, πληρώνει 300 για τον παιδικό σταθμό και 400 ευρώ στους λογαριασμούς.

Με τα υπόλοιπα 700 ευρώ πρέπει να ψωνίσει, να πληρώσει καύσιμα και έξτρα έξοδα.

Σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να στηρίξει και τους γονείς του, που έμειναν άνεργοι σε μια ηλικία που η αγορά εργασίας δεν τη θεωρεί κατάλληλη για να τους εργοδοτήσει. Που απλώς περιμένουν να περάσουν τα χρόνια για να πιάσουν σύνταξη με ποσό συμβολικό.

Proeklogikiakel 25 Scaled

Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους;

Ποιο είναι το μέλλον που τους επιφυλάσσουμε;

Η πλειοψηφία των νέων εργάζεται με χαμηλό μισθό και δίχως ασφάλιση. Χιλιάδες νέοι ζουν με μισούς μισθούς, μισή ζωή.

Για όλα αυτά το ΑΚΕΛ έχει θέσεις και προτάσεις. Θέσεις και προτάσεις που κατέθεσε πολύ πριν από τις εκλογές. Που θα τις έχει και μετά τις εκλογές.

Προτάσεις για προστασία όλων των εργαζομένων και για κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων για όλους.

Για κατοχύρωση κατώτατου μισθού, 13ου μισθού, υπερωρίες, αργίες και Ταμείο Προνοίας. Για κατάργηση της αποκοπής του 12% σε όσους συνταξιοδοτούνται στα 63.

Έχουμε πολιτικές που στηρίζουν την οικογένεια, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες και τους μονογονιούς. Που ενισχύουν τις κοινωνικές υποδομές φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, που διαμορφώνουν ολοκληρωμένη κρατική στεγαστική πολιτική.

Το ΑΚΕΛ επιμένει. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Ενίσχυση και στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Proeklogikiakel 26 Scaled

Κάποτε ο κ. Αβ. Νεοφύτου μιλούσε ειρωνικά για τους επαγγελματίες υγείας. «Αν δεν τους αρέσει να φέρουμε άλλους». «Τα νοσοκομούθκια» τους αποκαλούσε. Τώρα βγαίνουν στα μπαλκόνια, χειροκροτούν και λένε ευχαριστώ. Έβγαιναν κάποτε και διαφήμιζαν την ιδιωτική πρωτοβουλία που έπρεπε να μπει και στην υγεία. Η πανδημία απέδειξε ότι κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να παρέχει ποιοτική φροντίδα υγείας σε όλους.

Υγεία, Παιδεία, Δουλειά, Πολιτισμός. Πάνω σε αυτά πρέπει να χτίσουμε το αύριο των ανθρώπων της Κύπρου. Για να μην φοβούνται τι θα φέρει η επόμενη μέρα.

Ακούστηκαν και σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία πολλά. Ποιο είναι όμως το κύριο; Ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι κουρασμένη και απογοητευμένη. Ότι ζει μέσα στην αγωνία για το αύριο, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα. Με ακρωτηριασμένους μισθούς και δικαιώματα, με το κοινωνικό κράτος κουτσουρεμένο και τα απανωτά σκάνδαλα να της θυμίζουν ειρωνικά ότι όσο η ίδια τραβά κουπί οι λίγοι πλουτίζουν πάνω στις πλάτες της. Και πλέον δεν την πείθει ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ ότι φταίνε άλλοι γι’ αυτό. Μετά από οκτώ χρόνια διακυβέρνησης τους, είναι πια ξεκάθαρο σε όλους ποιος έχει τις ευθύνες για την κατάσταση που ζούμε.

Οι εκλογές της Κυριακής είναι η ώρα για τους πολλούς να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό.

Είχαμε σήμερα ακόμα ένα πρωτοφανές σκάνδαλο με ακόμα ένα άριστο των αρίστων του κ. Αναστασιάδη. Διόρισε Επίτροπο δύο φορές, του υπερδιπλασίασε το μισθό, παρόλες τις έντονες παραστάσεις του ΑΚΕΛ στη Βουλή για να ανακαλύψουμε σήμερα ότι δεν είχε πτυχίο και ότι παραποίησε το βαθμό του απολυτηρίου του.

Αναξιοκρατία, ημετεροκρατία και ρουσφέτι για τους άριστους. Μισθοί των 800 ευρώ και ανεργία για τους άλλους.

Νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν τα πάντα και τους πάντες. Καταποντίζουν τους θεσμούς. Συμπεριφέρονται λες και ο τόπος και οι θεσμοί είναι αμπελοχώραφο τους.

Ακόμα ένας λόγος να πάμε όλοι στην κάλπη την Κυριακή.

Να μην απέχει κανένας!

Για να τους μιλήσει η ψήφος μας. Να τους πει ότι δεν αντέχουμε άλλο τις αντιλαϊκές πολιτικές, τη διαφθορά, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία.

Θέλουμε αλλαγή.

Θέλουμε πολιτικές για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών.

Την Κυριακή η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να πάει στην κάλπη και να γίνει δυνατή φωνή.

Την Κυριακή ο λαός πρέπει να δώσει δύναμη στη δύναμη του. Να δώσει δύναμη στο ΑΚΕΛ. Να δώσει δύναμη στη δύναμη που υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, το περιβάλλον.

Να δώσει δύναμη στη δύναμη που παλεύει για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για κοινωνική προστασία σε όσους έχουν ανάγκη.

Να δώσει δύναμη στη δύναμη που παλεύει για τον κόσμο της δουλειάς, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους.

Να δώσει δύναμη στη δύναμη που αγωνίζεται για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του τόπου.

Χωρίς δυνατό ΑΚΕΛ, αλλαγή δεν μπορεί να γίνει.

Την Κυριακή ο λαός πρέπει να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό. Ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση!

Τις λίγες αυτές μέρες που έμειναν να φτάσει το ΑΚΕΛ παντού!

Να σηκώσουμε κύμα ενθουσιασμού για να τους πούμε ως εδώ! Να σηκώσουμε κύμα για την αλλαγή που θέλουμε! Για την Κύπρο που θέλουμε!

Ψηλά τις καρδιές μας, ψηλά τις σημαίες!

Μπορούμε! Θα πετύχουμε!

Πάμε δυνατά!

Μαζί με το ΑΚΕΛ!

Για καλύτερες μέρες!

Για την αλλαγή!

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.