Α. Κυπριανού: Το ΑΚΕΛ θα πιέσει πολιτικά την κυβέρνηση για αναστολή της πολιτικής των διαταγμάτων

Το ΑΚΕΛ θα πιέσει πολιτικά για να υποχρεώσει την κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική των διαταγμάτων και αν η κυβέρνηση είναι αρνητική, θα αποφασίσει συλλογικά και πολιτικά το πως θα λειτουργήσει, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του, Άντρος Κυπριανού.

Διαβάστε επίσης:

ΑΚΕΛ για υποδείξεις επιστημόνων για διαδηλώσεις: «Αποκαλύφθηκαν οι Κυβερνώντες-Θέλουν να φιμώσουν την κοινωνική οργή»

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Κυπριανού τόνισε πως είναι αστείο να λέγεται ότι το ΑΚΕΛ βρίσκεται πίσω από την αυριανή κινητοποίηση και τόνισε ότι δεν δέχεται ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι παράνομες. Όταν τα διατάγματα το επιτρέψουν, τόνισε ο κ. Κυπριανού, κάτι το οποίο, όπως είπε το ΑΚΕΛ απαίτησε, το κόμμα θα πραγματοποιήσει μαζική εκδήλωση στην οποία τα στελέχη του θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Επεσήμανε ότι στη συνάντηση στο Προεδρικό, τόνισε προς τον Πρόεδρο την απαίτηση του κόμματος του για αλλαγή των διαταγμάτων έτσι ώστε να επιστρέψουν στον κυπριακό λαό οι βασικές ελευθερίες.

Τόνισε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας όσο και η Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επιχείρηση του περασμένου Σαββάτου στη Λευκωσία επαναλαμβάνοντας ότι η κ. Γιολίτη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Υπουργείου που ανέλαβε.

Απαντώντας στις αντιδράσεις του προέδρου του ΚΕΒΕ κατά της απόφασης των επιδημιολόγων υπέρ της διεξαγωγής της αυριανής εκδήλωσης, υπέδειξε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους, αλλά παράλληλα πρέπει να τηρούνται και οι ατομικές ελευθερίες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.