Α. Μαυρογιάννης: Δεν θα ακολουθήσω το ύφος και το ήθος του Α.Νεοφύτου στην προεκλογική (ηχητικό)

Το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί θα πρέπει να μπορεί να εφαρμοστεί και αυτό θα γίνει σε περίπτωση εκλογής μου, σχολίασε στον Astra 92,8 και στην Πρωινή Έκδοση, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Διαβάστε επίσης: Μαυρογιάννης για ΝΑΤΟ: Ποια προστασία προσφέρει στην Ελλάδα; Τι νόημα έχει η συζήτηση για ένταξη;

«Η εκστρατεία για μια προοδευτικη αλλαγή θα στηρίζεται στην πραγματική επαφή με τον κόσμο και θα είναι κατά κάποιον τρόπο η πάλη ανάμεσα στην ουσία αφενός και στην εικόνα αφετέρου. Δεν είναι σωστό να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εικόνες που είναι παραπληνητικές και να ζητούμε την ψήφο του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε το ΑΚΕΛ θα έχει συμμετοχή στον καταρτισμό του προγράμματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μέχρι τώρα με το ΑΚΕΛ τα πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά. Στις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις είμαστε πάρα πολύ κοντά».

«Δεν είμαι χρωματισμένος πολιτικά – Προσπαθώ πάνω απ’ όλα να είμαι ανθρωπιστής»

Ερωτηθείς για το ότι κάποιοι του καταλογίζουν ότι είναι δεξιός, ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε ότι «λένε ότι είμαι δεξιός επειδή έτσι αποφάσισαν να λένε».

Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι χρωματισμένος πολιτικά και προσπαθεί να είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός με συγκεκριμένες αντιλήψεις για την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοινωνικό κράτος.

«Προσπαθώ πάνω από όλα να είμαι ανθρωπιστής. Αυτή είναι η προσέγγιση μου και στη ζωή και στις εσωτερικές υποθέσεις του τόπου και διεθνώς. Όλη μου η προσπάθεια είναι να φτιάξουμε ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο», ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης.

Πρόσθεσε ότι «αυτό πώς μπορεί να χρωματίζεται στην πολιτική είναι μια άλλη ιστορία. Μου καταλογίζουν ότι είμαι δεξιός επειδή ο πατέρας μου ήταν αγωνιστής της ΕΟΚΑ. Είμαι περήφανος γι’ αυτό».

«Για να λέει αυτό το πράγμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σημαίνει ότι παραδέχεται ότι έθαψε ο ίδιος το Κυπριακό»

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος υποστήριξε πως «αν θάφτηκε το Κυπριακό, ο διαπραγματευτής ήταν ο νεκροθάφτης», ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι δεν συνηθίζει να σχολιάζει τέτοιες αναφορές.

«Για να λέει αυτό το πράγμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημαίνει ότι παραδέχεται ότι έθαψε ο ίδιος το Κυπριακό. Δεν ξέρω κατά πόσον αυτά χωρούν σε ένα πολιτισμένο πολιτικό λόγο. Δεν είναι το ύφος και το ήθος που θέλω να ακολουθήσω», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πορεία του Κυπριακού, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι συζητήσεις και να μην έχουμε την αυταπάτη ότι είναι απλώς θέμα διπλωματικών χειρισμών και διπλωματικής δεινότητας να λύσουμε το Κυπριακό.

«Χρειάζονται πολλά άλλα πράγματα. Και εγώ και το ΑΚΕΛ θέτουμε το θέμα της ενέργειας ως έναν από τους παράγοντες που μπορούν συνεισφέρουν. Υπάρχουν και πολλά άλλα», πρόσθεσε.

«Να δώσουμε μια άλλη διάσταση στην προεκλογική εκστρατεία»

Καταληκτικά, ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι θέλει να προσδώσει μια άλλη διάσταση στην προεκλογική εκστρατεία και δήλωσε έτοιμος και διατεθειμένος να μπει σε δημόσια συζήτηση με τους ανθυποψηφίους του.

Οπως ξεκαθάρισε θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους και όχι μόνο τυπικά. Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε, όπως ανέφερε, την άποψη και την ευθύνη της λήψης αποφάσεων. 

 

Το ηχητικό με όλα όσα ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης:

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy