Α. Μαυρογιάννης για έκθεση Γκουτέρες: Ευθύνεται και ο Πρόεδρος… Φλερτ και ερωτοτροπία με ιδέες δύο κρατών

Με τις εκθέσεις του ΓΓ επιβεβαιώνεται αυτό που είχε διαφανεί ήδη τα τελευταία δύο χρόνια, «ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μπει σε μια λογική ίσων αποστάσεων και όταν εγείρουμε το θέμα της μη αναφοράς της συμφωνημένης βάσης λύσης και του κεκτημένου της διαδικασίας η απάντηση είναι πώς περιμένετε από εμάς να είμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως; Αφού εσείς οι ίδιοι δεν κάνετε αυτό που πρέπει και δεν επιμένετε όσο πρέπει, περιμένετε από εμάς; Αυτή είναι η κατάσταση των Ηνωμένων Εθνών και αυτή η κατάσταση επιβεβαιώνει δυστυχώς αυτό που ξέρουμε», τόνισε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Γι’ αυτό, συνέχισε, «και για εμάς είναι πρώτιστο μέλημα από την πρώτη μέρα η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πλευράς μας, σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό: απόλυτη επιμονή και συνέπεια στο κεκτημένο της διαδικασίας, στο σημείο που φτάσαμε στο Κραν Μοντανά για να συνεχίζουμε από κει που μείναμε και να καλύψουμε το τελευταίο μίλι. Είτε είναι αυτό, είτε είναι η διχοτόμηση της Κύπρου. Και δεν θα δεχτούμε ποτέ τη διχοτόμηση της Κύπρου», είπε. Αναφορικά με την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι ο ΓΓ εισηγήθηκε στα έξι σημεία την άμεση κατάργηση των εγγυήσεων και μία λογική πλήρους αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων. «Εγώ προσωπικά ήμουν και είμαι απόλυτα ευτυχής με την προσέγγιση του ΓΓ», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του ΠτΔ ότι νιώθει δικαιωμένος που είναι υποψήφιοι τρεις συνεχιστές του, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει δικαιωμένος. «Εγώ διετέλεσα διαπραγματευτής για το Κυπριακό και καταβάλαμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φέρουμε το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά. Δεν υπάρχει τίποτε το κακό σε αυτό». «Αν φτάσαμε εκεί που φτάσαμε στο Κραν Μοντανά είναι γιατί δουλέψαμε με πάθος και υποβάλαμε στο Κραν Μοντανά και γραπτές προτάσεις, με τις οποίες αποδεχόμασταν και όλο το κεκτημένο της διαδικασίας και τα έξι σημεία του ΓΓ».

Ευθύνες στον Πρόεδρο για φλερτ με ιδέες δύο κρατών

Ερωτηθείς αν ευθύνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν αναφέρουν το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης στις εκθέσεις τους, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι ευθύνεται και ο Πρόεδρος, «γιατί από τη στιγμή που φλερτάρουμε και ερωτοτροπούμε με ιδέες δύο κρατών, πώς περιμένουμε είτε η άλλη πλευρά, είτε ο ΓΓ των ΗΕ, να μην το αρπάξουν και να το κάνουν μπαντιέρα».

Κληθείς να σχολιάσει «πηγαδάκια» για «πριμοδότησή του» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να περάσει στον δεύτερο γύρο, είπε ότι «διαβεβαιώνω ότι δεν χρειάζομαι καμία πριμοδότηση για να περάσω στον δεύτερο γύρο. Δεν νομίζω ότι ευσταθούν αυτά που λέγονται στα πηγαδάκια. Ομολογώ την αδυναμία μου να κατανοήσω όλα αυτά που λέγονται στα πηγαδάκια στην Κύπρο», προσθέτοντας ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο με σημαντικές προοπτικές νίκης των προεδρικών εκλογών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.