Α.Μαυρογιάννης: Η θέση του για το «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά» και όσα του καταλογίζονται

Στο κανάλι 6 φιλοξενήθηκε την περασμένη Τετάρτη (05/01) ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε για το «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά: Πώς και γιατί η Συμμορία ματαίωσε τη λύση του Κυπριακού» και όσα του καταλογίζει ο Μακάριος Δρουσιώτης.

Διαβάστε επίσης: «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά»: Οι μυστικές επαφές με Τουρκία και η συνάντηση στην Προεδρική Σουίτα

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρογιάννης απέρριψε όσα του καταλογίζει ο Μακάριος Δρουσιώτης περί αρνητικής του στάσης στις εξελίξεις που αφορούσαν το Κυπριακό.

«Πιστεύω με κάθε σεμνότητα ότι ήμουν και είμαι ένας άνθρωπος που είχε αντιληφθεί την ιστορικότητα των στιγμών. Είναι εντελώς λανθασμένη και ατεκμηρίωτη αυτή η προσέγγιση του Μακάριου και δεν ξέρω τι εξυπηρετεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από που βρήκε αυτά τα πράγματα, από τι ψιθύρους τα βάζει, δεν ξέρω. Κατά τ’ άλλα θεωρώ ότι ο Μακάριος έχει κάνει μια σοβαρή δουλειά, έχει αναφέρει πάρα πολλά γεγονότα. Μερικές φορές τα τεκμηριώνει, τις πλείστες φορές δεν τα τεκμηριώνει. Νομίζω ότι συνεισφέρει σε ένα ευρύτερο προβληματισμό, αλλά να αποδίδει προθέσεις σε ανθρώπους έτσι ατεκμηρίωτα, νομίζω ότι είναι εντελώς εσφαλμένο», πρόσθεσε.

Πέραν τούτου, ερωτηθείς για το αν ο Νίκος Αναστασιάδης του μίλησε για λύση δύο κρατών, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι έγιναν αρκετές κουβέντες, ωστόσο όπως ισχυρίστηκε, ο Πρόεδρος δεν του είπε κάτι προσωπικά. Όπως υποστήριξε, οι όποιες αναφορές έγιναν, ήταν στο πλαίσιο «ιδεοθύελλας».

Επιπλέον, ο κ. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά, δίνοντας την δική του εκδοχή για όλα όσα έγιναν. (Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη με όλα όσα ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης ΕΔΩ).

Σημειώνεται ότι οι τοποθετήσεις του κ. Μαυρογιάννη έφεραν την αντίδραση του Μακάριου Δρουσιώτη, ο οποίος με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο απάντησε στους ισχυρισμούς του διαπραγματευτή σχετικά με  όσα διαδραματίστηκαν στο Κραν Μοντανά.

Αφού έκανε λόγο για ψεύδη από τον κ. Μαυρογιάννη, ο Μακάριος Δρουσιώτης έγραψε πως  «δεδομένων και των προεδρικών φιλοδοξιών του, τις οποίες δεν απέκλεισε στο τέλος της συνέντευξης, είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται την αξιοπιστία του αφηγήματός του.

Η απάντηση Μαυρογιάννη για όσα του καταλογίζει ο Μακάριος Δρουσιώτης:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy