Α. Μαυρογιάννης: Η ίδια η κυβέρνηση υπονόμευσε την ανεξαρτησία των θεσμών

Το κράτος πρέπει να είναι ταγμένο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, της κοινωνίας, της οικονομίας και ευρύτερα της χώρας

 

Τις προτάσεις του για το κράτος δικαίου, τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό του κράτους, των Θεσμών και της Δημόσιας Διοίκησης, παρουσίασε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέδειξε ενώπιον εκπροσώπων των ΜΜΕ, το όραμα και τους στόχους που έχει θέσει η δική του υποψηφιότητα, για επαναφορά του ήθους στη διακυβέρνηση του τόπου.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως την τελευταία δεκαετία η χώρα μας έζησε μία πρωτοφανή διάβρωση των θεσμών εκ των έσω, εξαιτίας της υπονόμευσης της ανεξαρτησίας τους από την ίδια την κυβέρνηση.

«Έχω πλήρη επίγνωση της αγανάκτησης που νιώθουν οι συμπολίτες μας για τα θέματα διαφθοράς. Της διαφθοράς που πλήττει την οικονομία μας και την κοινωνική ευημερία. Που αποξενώνει του πολίτες από την πολιτική. Που απογοητεύει τους νέους μας. Της διαφθοράς που κρατά δέσμια τη χώρα μας σε πρακτικές του παρελθόντος. Με αυτές τις πρακτικές είναι που θέλουμε να φέρουμε τη ρήξη», τόνισε.

Στη δική μας αντίληψη, όπως ανέφερε, το κράτος, μέσα από τους βασικούς βραχίονες -τη δημόσια διοίκηση, τα θεσμικά του όργανα, τους δημοσίους οργανισμούς και τους ανεξάρτητους θεσμούς- πρέπει να λειτουργεί με τρόπο ώστε να επιτυγχάνει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την αποστολή του. Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, της κοινωνίας, της οικονομίας και ευρύτερα της χώρας. Οφείλει να οικοδομήσει ένα περιβάλλον ευμάρειας, ασφάλειας, εμπιστοσύνης, φερεγγυότητας και αξιοπιστίας στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, διασφαλίζοντας σε όλες τις εκφάνσεις της κρατικής λειτουργίας τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της λογοδοσίας.

Αναφερόμενος σε ορισμένα από τα σκάνδαλα που έπληξαν τη χώρα μας, όπως αυτό των πολιτογραφήσεων και στη συνέχεια τον παρακολουθήσεων, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε πως αυτή η ζοφερή εικόνα δεν αρμόζει στον τόπο μας.

Τόνισε ότι εξοργίζεται και ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «το αίτημα της αλλαγής, αίτημα διάχυτο μέσα στην κοινωνία εκπορεύεται και από αυτή την ανάγκη να κλείσουμε μια για πάντα την πόρτα σε αυτά τα θλιβερά φαινόμενα της διαφθοράς, της διαπλοκής, της αναξιοκρατίας, της φαυλότητας», ανέφερε.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι όραμά του είναι να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε μία χώρα όπου η δημοκρατία, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η λογοδοσία είναι αρχές που θα τυγχάνουν σεβασμού και θα εφαρμόζονται από όλους τους φορείς κρατικής εξουσίας και από όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς και το κράτος να στέκεται δίπλα και όχι απέναντι σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.