Α. Μαυρογιάννης: Κάθαρση και μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αναξιοκρατία

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου πληρώνει τη φθορά εξαιτίας των δύο συνεχόμενων θητειών Ν.  Αναστασιάδη 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης καθορίζει τον εαυτό του ως 100% ανεξάρτητο υποψήφιο «χωρίς χρώματα», που ανήκει στον προοδευτικό χώρο και το κυβερνητικό του σχήμα σε περίπτωση εκλογής του θα απαρτίζεται από ικανά άτομα πέραν κομματικών δεσμεύσεων, ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του το Κόμμα Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος του κόμματος, Μιχάλης Μηνά, είχε συνάντηση με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, κατά την οποία συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, η οικονομία, η διαφθορά και θέματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι ο κ. Μαυρογιάννης είναι έτοιμος για πλήρη κάθαρση και μηδενική ανοχή σε θέματα διαφθοράς και αναξιοκρατίας. Επίσης, το Κόμμα Δικαιοσύνης διαπίστωσε ότι ο κ. Μαυρογιάννης είναι ανοικτός σε ιδέες και εισηγήσεις.

Εξάλλου, ο κ. Μαυρογιάννης ξεκινά από βδομάδας επαφές με πολιτικά κόμματα και οργανωμένα κινήματα και σύνολα, καθώς και με προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους που είναι έτοιμες να εκφράσουν τη στήριξή τους στην ανεξάρτητη υποψηφιότητά του.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται η «Χαραυγή», το ΑΚΕΛ ετοιμάζεται για την έκτακτη παγκύπρια συνδιάσκεψη της 5ης Ιουνίου, η οποία θα λάβει την οριστική απόφαση για την υποψηφιότητα που θα υποστηριχθεί από το κόμμα. Την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχονται οι Επαρχιακές Επιτροπές για να αξιολογήσουν τη συζήτηση στις Κομματικές Ομάδες Βάσεις, ενώ την Παρασκευή 27 Μαΐου θα συνέλθει η Κ.Ε. του κόμματος για  να οριστικοποιήσει την πρότασή της προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη.

Σε ό,τι αφορά το ΔΗΚΟ, παρά τη δυστοκία πολλών στελεχών, σύμφωνα με πληροφορίες μας φαίνεται να κατευθύνεται προς την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη. Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και στη βάση του κόμματος, ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ο κ. Χριστοδουλίδης απεκδύεται ουσιαστικά τον τίτλο του ανεξάρτητου, αφού υπογραμμίζει ότι δεν ανήκει στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, αλλά εξακολουθεί να παραμένει μέλος του ΔΗΣΥ.

Στον ΔΗΣΥ φαίνεται να αναγνωρίζουν τις δυσκολίες Αβέρωφ Νεοφύτου. Μιλώντας χθες στην τηλεόραση του «Άλφα», ο αντιπρόεδρος Ευθύμιος Δίπλαρος ανέφερε ότι «αν είναι κάτι που πληρώνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι την ειλικρίνειά του, όπως και τη φυσιολογική φθορά εξαιτίας των δύο συνεχόμενων θητειών του Νίκου Αναστασιάδη».

Μιχάλης Μιχαήλ

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.