Α. Μαυρογιάννης: Να θωρακίσουμε την ανεξαρτησία του θεσμού του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου

Συνάντηση με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, κ. Παύλο Θ. Ιωάννου, πραγματοποίησε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Πλαισιωμένος από συνεργάτες του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επισκέφθηκε το γραφείο του Επίτροπου, όπου είχε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτεταμένα ο κίνδυνος δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω της αύξησης των επιτοκίων, σε συνδυασμό με τις συνέπειες που προκαλούνται από τον πληθωρισμό στα νοικοκυριά.

Τέθηκε επίσης η ανάγκη για ανεξαρτησία του θεσμού, προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα και αποτελεσματικά ο θεσμός του Επίτροπου.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις του Επίτροπου για την βελτίωση του θεσμού, εκφράζοντας την ευαρέσκεια του για το σημαντικό έργο που επιτελείται.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης σημείωσε πως, είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων. «Αντλήσαμε από την σοφία του επιτρόπου σε ό,τι αφορά φλέγοντα ζητήματα όπως είναι η αύξηση των επιτοκίων και το πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν την στέγη τους, αλλά την ίδια ώρα και της συνετής διαχείρισης των δημόσιων ταμείων. «Θεωρούμε απαράδεκτο στο πλαίσιο του σχεδίου «ενοίκιο έναντι δόσης» για στήριξη και προστασία της πρώτης κατοικίας, να ανακοινώνεται εκ προοιμίου ότι το Κράτος θα πληρώσει το 60-70% της αξίας της κατοικίας όταν τα επενδυτικά ταμεία έχουν εξαγοράσει αυτά τα δάνεια και τις εξασφαλίσεις στο 20% της αξίας τους», ανέφερε.

«Φεύγουμε από αυτή την συνάντηση πολύ σοφότεροι και προσβλέπουμε σε μία άψογη συνέχιση της συνεργασίας μας και της αλληλοενημέρωσης μας με τον πολύ σημαντικό για εμάς θεσμό του χρηματοοικονομικού επιτρόπου», υπογράμμισε.

Από πλευράς του ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, κ. Παύλος Θ. Ιωάννου, ευχαρίστησε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για την επίσκεψη του αλλά και για την κατανόηση που έδειξε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός αλλά και η κοινωνία ευρύτερα.

«Συζητήσαμε σε επαρκή λεπτομέρεια και βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γραφείο μας αλλά κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις αυξήσεις των επιτοκίων αλλά και τις σχέσεις του με τις τράπεζες, ιδίως δε με τις εταιρίες εξαγοράς πιστώσεων», ανέφερε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy