Α. Μαυρογιάννης: «Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία»

«Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την κυπριακή οικονομία», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία Ανδρέας Μαυρογιάννης στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Φεστιβάλ Οίνου, Ντομάτας και Εδεσμάτων Φαρμακά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου, ο Α. Μαυρογιάννης υπέδειξε ότι το Φεστιβάλ Φαρμακά αποτελεί «απόδειξη πως ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας του τόπου μας έχουν πολλές δυνατότητες». Σημειώνεται επίσης ότι ο Α. Μαυρογιάννης «είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ντόπιους παραγωγούς και κατοίκους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, διαπιστώνοντας τις προοπτικές αλλά και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στους τομείς αυτούς της οικονομίας. Τομείς που με την κατάλληλη στήριξη και επένδυση σε αυτούς, μπορούν να αποτελέσουν μέρος της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και της δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας».

Επισημαίνεται ακόμη ότι στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Α. Μαυρογιάννη περιλαμβάνονται προτάσεις που αφορούν τόσο τον πρωτογενή τομέα όσο και τον τομέα της μεταποίησης, «με στόχο την αύξηση της παραγωγής, την αναβάθμιση όσων δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς, τον εκσυγχρονισμό, τη διασύνδεσή τους με την έρευνα και την καινοτομία και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Α. Μαυρογιάννης συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, το Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων και όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση του φεστιβάλ, δηλώνοντας περήφανος για τις επιτυχίες που σημειώνει η κοινότητα του Φαρμακά.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Οίνου-Ντομάτας και εδεσμάτων από το χώμα και το νερό του Φαρμακά περιελάμβανε παρουσίαση και επίδειξη του τρόπου παρασκευής διάφορων παραδοσιακών εδεσμάτων του χωριού, όπως σιουσιούκκου, παλουζέ, κυδωνόπαστου, χαλλουμιών και τραχανά. Επίσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν πώς παρασκευάζονται τα κουλουράκια με το έψημα καθώς και τα φημισμένα πιττούθκια, όπως τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, ενώ απόλαυσαν επίσης την επιτόπια απόσταξη ζιβανίας καθώς και συνταγές με ντομάτα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.