Α. Μαυρογιάννης: Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν βασικό πυλώνα της παιδείας του τόπου

Σε συνέχεια του κύκλου επαφών με οργανωμένους φορείς από τον χώρο της Παιδείας, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, στα Γραφεία της Οργάνωσης.


Σε δελτίο Τύπου του Εκλογικού Επιτελείου του ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης τονίζεται πως κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ο εκπαιδευτικός κόσμος. Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή απόψεων ως προς τις ενέργειες και πρακτικές αντιμετώπισής τους.

«Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν βασικό πυλώνα της παιδείας του τόπου. Διαθέτουν τις ικανότητες και τις γνώσεις να προσφέρουν ολόπλευρη μόρφωση στους μαθητές, δεδομένου ότι η Πολιτεία θα είναι σε θέση να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια ώστε το δημόσιο σχολείο να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί» υπογράμμισε ο κ. Μαυρογιάννης.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε ότι, η συζήτηση ήταν πολύ σημαντική. «Αυτά που ακούσαμε, οφείλουμε να τα αναλύσουμε και να τα λάβουμε υπόψιν για τη διαμόρφωση του πολιτικού μας προγράμματος», ανέφερε.


Εξέφρασε την επιθυμία του για τη συνέχιση των επαφών με την ΟΕΛΜΕΚ. «Όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε σε μία πραγματική αλλαγή στα θέματα της Παιδείας και ευρύτερα στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Προέδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη εποικοδομητική. Υπογράμμισε ότι φανερώνει το ενδιαφέρον του αφενός για τα ζητήματα της Παιδείας και αφετέρου για τις θέσεις της Οργάνωσης. Κλείνοντας, επισήμανε πως θα κρατήσουν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας για την πραγματοποίηση επιπλέον συναντήσεων.

Am Συνάντηση Με Οελμεκ 02 Scaled

Αμ Συνάντηση Με Οελμεκ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.