Α. Μαυρογιάννης: «Όραμά μας η ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής στέγασης»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


 

Την ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής στέγασης σε όλη την Κύπρο επιδιώκει ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Παγκύπριας Οργάνωσης των Ελευθέρων Επαγγελματιών Μελετητών Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών (ΠΟΕΕΜ).

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη στα Γραφεία του Επιτελείου, έγινε συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τα επαγγέλματα των αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών, αλλά και τα προβλήματα που εντοπίζονται στην οικοδομική βιομηχανία και στο πολεοδομικό σύστημα.

Διαπιστώθηκε σύμπλευση απόψεων όσον αφορά τη γραφειοκρατία που παρατηρείται τόσο κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων που αφορούν την αδειοδότηση έργων όσο και κατά τον έλεγχό τους.

Στόχος η απάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων

Σε ανακοίνωση του επιτελείου αναφέρεται ότι «στόχος μας είναι η απάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων μέσω της δημιουργίας ευέλικτων δομών, ειδικών ρυθμίσεων, αλλά και της ψηφιοποίησης». Επίσης στόχος είναι, όπως αναφέρεται, η απλοποίηση της αδειοδοτήσης και ελέγχου, ούτως ώστε να μην παρουσιάζεται καθυστέρηση κατά την έναρξη της ανέγερσης των έργων.

Εκσυγχρονισμός διαδικασιών και αδειοδοτήσεων

Ως εκ τούτου, ο Α. Μαυρογιάννης προτείνει τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας οικοδομικής ανάπτυξης, αλλά και της πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας ελέγχου, έχοντας παράλληλα στενή συνεργασία με τους μελετητές και ανάληψη από μέρους τους μεριδίου ευθύνης.

Σημειώνει ακόμη, ότι «ως όραμά μας έχουμε την ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής στέγασης ανά το παγκύπριο, αλλά και την αξιοποίηση υφιστάμενων κτιρίων μέσα από τις αρμοδιότητες που έχει ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.