Α. Μαυρογιάννης: Πρέπει να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας

Διευρύνεται η στήριξη απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους προς την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη

 

Πρέπει να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου της Κύπρου προς την εξουσία, αλλά και την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό, διακήρυξε το βράδυ από το βήμα της συγκέντρωσης στη Μέσα Γειτονιά της Λεμεσού ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Ομάδα Στήριξης του Ανδρέα Μαυρογιάννη και σε αυτήν παρέστησαν δήμαρχοι, πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων, βουλευτές, ο πρόεδρος και τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Αντιστασιακών και πλήθος κόσμου. Εκ μέρους της Ομάδας Στήριξης την εκδήλωση προσφώνησε η Βανέσα Κυπριανού.

Στην ομιλία του ο Α. Μαυρογιάννης είπε ότι θα προσπαθήσει να μη διαψεύσει τις προσδοκίες όλων όσων στηρίζουν την υποψηφιότητά του, τονίζοντας παράλληλα ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να επιβιώσει η Κύπρος και ο λαός της. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των νέων, όπως αυτά της απασχόλησης, της στέγασης και γενικότερα του αγώνα που δίνουν οι νέοι άνθρωποι σε ένα κράτος χωρίς προοπτική, όπως είπε, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η προοπτική πρέπει να επαναφερθεί. Μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε, μετά από πέντε χρόνια να κοιτάζουμε πίσω και να λέμε ότι κάναμε το χρέος μας για τον τόπο. Σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσει το σλόγκαν «κάναμε ό,τι μπορούσαμε», διότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αναβολών, ούτε στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, ούτε στο Κυπριακό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλων αναβολών, πρόσθεσε, που καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι όλοι ξέρουμε ότι βρίσκεται σε τέλμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και γι’ αυτό πρέπει πρώτιστα να γίνουν οι σωστές διαπιστώσεις και στη συνέχεια να γίνουν αποφασιστικές ενέργειες για να μετακινηθεί ο βράχος και να φτάσουμε στην απελευθέρωση και στην επανένωση του κράτους, έχοντας υπόψη ότι το Κυπριακό δεν είναι μόνο θέμα διπλωματικών χειρισμών. Πάνω απ’ όλα πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Κύπρου, διότι χωρίς αξιοπιστία δεν μπορεί κανείς να περιμένει στήριξη ή βοήθεια από τον διεθνή παράγοντα. Πρέπει επίσης να σταματήσουν οι συγκυριακές αποφάσεις σε όλους τους τομείς. Κι αυτά μπορούν να γίνουν με διαρθρωτικές αλλαγές που να μην αφήνουν το σύστημα να παθαίνει βραχυκύκλωμα ή να ελέγχεται από κάποιους και το κράτος να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ορισμένων. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια χρηστή διοίκηση, με την πάταξη της διαφθοράς.

Ο Α. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε επίσης και στην αναγκαιότητα στήριξης της οικονομίας της υπαίθρου με συγκεκριμένους τρόπους, τους οποίους ανέλυσε. Στα θέματα της ενέργειας είπε ότι μπορούν τα καύσιμα και η ενέργεια να βοηθήσουν προς αυτόν το στόχο αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πράσινη ενέργεια, αλλά και με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ώστε η Κύπρος να γίνει κόμβος που μπορεί να αποκτήσει μεγάλη σημασία. Τόνισε ότι η διαχείριση του φυσικού αερίου είναι η μεγαλύτερη αποτυχία των τελευταίων χρόνων και ούτε για εσωτερικές ανάγκες δεν καταφέραμε να το αξιοποιήσουμε. Σημείωσε ακόμη ότι η Κύπρος δεν εκπέμπει σοβαρότητα, αφού είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, τη στιγμή που διαθέτει δικά της αποθέματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.