Α. Μιχαηλίδης: Εάν υπάρξει αναπληρωματική εκλογή θα διεκδικήσω την έδρα

Εάν υπάρξει αναπληρωματική εκλογή θα διεκδικήσω την έδρα ανέφερε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση για την απόφαση του Ανώτατου Διακστηρίου αναφορικά με την 56η έδρα της Βουλής εξέφρασε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή του Ant1 «Μεσημέρι και Κάτι» ο Πρόεδρος του ΚΟΑ σημείωσε ότι σε περίπτωση που διενεργηθούν αναπληρωματικές εκλογές προτίθεται να διεκδικήσει την έδρα.

Ανέφερε πως «ήταν η 3η απόφαση η οποία είχε θετικό αποτέλεσμα και δυστυχώς δεν έχουμε δικαιωθεί ακόμη. Θα επιδιώξω την δικαίωση μέσω της πολιτικής βούλησης».

Η απόφαση της ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου επιβεβαιώνει την εξ αρχής θέση του ΔΗΣΥ

Η απόφαση της ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου επικυρώνει τις προηγούμενες δύο δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με την κενωθείσα βουλευτική έδρα στη Λεμεσό και επιβεβαιώνει την εξ αρχής θέση του ΔΗΣΥ, αναφέρεται σε ανακολινωση του κόμματος της Πινδάρου.

“Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει όχι μόνο να τυγχάνουν σεβασμού, αλλά και εφαρμογής. Η αναφορά του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην αρχή της λαικής κυριαρχίας δίδει ξεκάθαρη κατεύθυνση. Ως εκ τούτου, ο ΔΗΣΥ καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να προκηρύξει την αναπληρωματική εκλογή και να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από το σύνταγμα διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα”.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.