Α.Νεοφύτου στον Astra 92.8: Δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές για το τι έγινε στο παρελθόν

Είναι μια ιστορική στιγμή και είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο κυπριακό αφού είναι περιορισμένες οι πιθανότητες για λύση αλλά πρέπει να το παλέψουμε, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου πρόσθεσε ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχουν τις πλέον πλησιέστερες θέσεις στο κυπριακό και χωρίς τη στήριξη αυτών των 2 κομμάτων δεν μπορεί ποτέ να επανενωθεί ο τόπος. Είπε χαρακτηριστικά ότι όλοι πρέπει να φέρουν τον νου τους, να συνέλθουν και να σταματήσουν να βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου.

Σημείωσε ότι θέλει να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι στο κυπριακό ο χρόνος εξαντλείται, και επέκρινε όλους τους αρχηγούς εκτός του ιδίου και του Άντρου Κυπριανού γιατί καλούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην πάει στη πενταμερή.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε ότι πλησιάζει τσουνάμι στο κυπριακό αν δεν δείξουμε αποφασιστικότητα, προσθέτοντας ότι δεν είμαστε μόνοι μας αλλά πρέπει και η Τουρκία να επιδείξει καλή θέληση.

Σημείωσε ότι αν δεν αρθεί το αδιέξοδο τον Απρίλιο, τότε θα ζήσουμε τον εποικισμό του Βαρωσιού κάτι που θα σημαίνει και το τέλος του κυπριακού.

Ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι η λύση πρέπει να είναι βασισμένη στη Διζωνική-Δικοινοτική-Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα σε λογικό και συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα και να απαλλαγούμε από τις εγγυήσεις και το δικαίωμα της μονομερούς επέμβασης της Τουρκία.

Κληθείς να σχολιάσει που ήταν τόσο καιρό, απάντησε ότι αυτά τα ερωτήματα πρέπει να υποβληθούν σε άλλους γιατί αυτός ήταν συνεπής από το 2004.

Ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές για το τι έγινε στο παρελθόν γιατί χάθηκε η μισή Κύπρος και κινδυνεύει και η υπόλοιπη.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.