Α.Νεοφύτου στον Άστρα: Επιτεύγματα της κυβέρνησης που θέλει να συνεχίσει

Βλέπει επιτεύγματα στην διακυβέρνηση Αναστασιάδη ο Αβέρωφ Νεοφύτου για αυτό και θέλει να είναι συνεχιστής αυτής της πολιτικής.

Φιλοξενούμενος στην Πρωινή Έκδοση του Αστρα ο Αβέρωφ Νεοφύτου  αναφέρθηκε σε επιτευγματα της 10ετούς κυβέρνησης Δημοκρατικου Συναγερμού τα οποία θέλει να συνεχίσει στην δική του διακυβέρνηση εάν εκλεγεί.

Αναφέρθηκε ότι είναι ο κομματικός υποψήφιος ο οποιος ειναι υποψήφιος αφού πέρασε απο τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΔΗΣΥ.

Αναφερόμενος στην Αμμόχωστο, ισχυρίστηκε ότι ήταν ο μόνος που είχε πει ότι έρχεται τσουνάμι, ενώ ο τέως Υπουργός Εξωτερικών μιλούσε για φωτοβολίδες.

Για τα τρία βιβλία του Μακάριου Δρουσιώτη σχετικά με την κυβέρνηση Αναστασιάδη, ο κ.Νεοφύτου είπε ότι πρέπει να το δεχτείς στην ολότητα του και όχι αποσπασματικά.

Σχετικά με το ΕΛΑΜ και αν έχει θέση στην κυβέρνηση, ο κ.Νεοφύτου, είπε ότι στη βουλή το ΕΛΑΜ ψηφίζει πολλές φορες μαζί με το ΑΚΕΛ, ενω σε παρατήρηση της δημοσιογράφου οτι η βουλή ειναι κάτι διαφορετικό από το νά καλείς κάποιον να συμμετέχει στην κυβέρνηση ο κ.Νεοφύτου απάντησε οτι διαφωνεί με πολλές από τις θέσεις και τις απόψεις του ΕΛΑΜ ωστόσο εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες.

Για το μνημόσυνο του Γρίβα είπε ότι θα συνεχίσουν να τον τιμούν: «Εμείς δεν ξεγράφουμε με ψηφίσματα την ιστορία του πιο ένδοξου αγώνα του 55-59» είπε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση αν τελικά θα έχει θέση στην κυβέρνηση το ΕΛΑΜ; «διαφωνώ κάθετα με αρκετές από τις θέσεις τους. Και με το ΑΚΕΛ διαφωνώ σε αρκετά σημεία. Εγώ δεν έχω πρόβλημα για την πατρίδα μου να συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε».

 

Όλα όσα δήλωσε:

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy