Α.Παράσχος προς ΠτΔ: Αληθεύει ότι οι βαλίτσες αντί να πάνε ξενοδοχείο, πήγαν τράπεζα στις Σεϋχέλλες; (ηχητικό)

Ήταν δύσκολο να διαχειριστώ την όλη κατάσταση που προέκυψε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και τέως διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Ανδρέας Παράσχος, με αφορμή την παραίτησή του και τα όσα είχε καταγγείλει στο άρθρο του.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Παραιτείται πυροβολώντας ο Α.Παρασχός: «Αφόρητη δυσωδία σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα»

ΕΣΚ για παραίτηση Παράσχου: Εκτεθειμένοι εκδότες και προεδρικό – «Να διαχωρίσει τη θέση του ο ΠτΔ»

ΑΚΕΛ για παραίτηση Παράσχου: Μείζον ζήτημα για την ελευθεροτυπία – Η κυβέρνηση έσπασε όλα τα ρεκόρ στον αυταρχισμό

Μιλώντας στην εκπομπή του Astra 92,8 «Επικαιρότητα Αλλιώς» σημείωσε ότι από τη μέρα στην άλλη, από δημοσιογράφος και ήσυχος οικογενειάρχης έπρεπε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο να γίνει ο ίδιος ένα κίνημα καθώς ήταν κολοσσιαία η υποστήριξη του κόσμου. Σημείωσε δε ότι δεν φοβάται για τη ζωή του.

Εξήγησε ότι ο λόγος που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο ήταν γιατί είχε την ανησυχία ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται αν η τραγωδία του 1974, θα μετεξελιχθεί σε φάρσα, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά έχουν τη δύναμη και το χρήμα την ώρα της κρίσης να πάρουν τα αεροπλάνα τους και να πετάξουν στις Σεϋχέλλες, στο Λονδίνο και το Παρίσι όπως έγινε και το 1974.

Πρόσθεσε ότι οι εμπειρίες και τα βιώματα που είχε καθόρισαν τη ζωή του, λέγοντας ότι όταν έχεις να επιλέξεις μεταξύ της αξιοπρέπειάς σου και της αυριανής μέρας, επιλέγεις την αξιοπρέπεια. Σημείωσε ότι έβλεπε τον κύκλο του εγκλήματος να ολοκληρώνεται από τη στιγμή που θα πραγματοποιείτο αυτό που προσπαθούσε να διερευνήσει ο πρόεδρος δηλαδή εάν η Ευρώπη μπορεί να αποδεχτεί δυο κράτη στην Κύπρο μέσα στην ΕΕ.

Δεν μπορεί, σημείωσε, να βλέπεις αυτή την κατάσταση να έρχεται και να κοιμάσαι ήσυχα. Παράλληλα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πει ή να εξηγήσει τεκμηριωμένα, τι προέβαλε ως δικαιολογία όταν έφυγε από το Μοντ Πελεράν όταν του δόθηκαν το Βαρώσι και η Μόρφου ενώ τον καλεί να απαντήσει αν αληθεύει ότι μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο στις Σεϋχέλλες, οι βαλίτσες μεταφέρθηκαν σε τράπεζα.

Ο Ανδρέας Παράσχος, ανέφερε δε ότι η εφημερίδα «Καθημερινή» είναι μια εφημερίδα 100 χρόνων από την οποία πέρασαν αρκετοί στην Ελλάδα δημοσιογράφοι της αριστεράς όπως ο κ. Παπαχελάς. Δε μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη, τόνισε, επειδή κάποιος σπρώχνει την πόρτα να τον αφήνεις να μπει μέσα για να χαλάσει την εφημερίδα.

Σημείωσε ακόμα ότι λυπάται για τους συναδέλφους που αφήνει πίσω του. Για το ενδεχόμενο να κατέλθει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ξεκαθάρισε ότι δεν έφυγε από την εφημερίδα «Καθημερινή» για να βουτήξει στο τέλμα που κατηγορεί καθημερινά ότι έχει περιπέσει η κυπριακή πολιτική ζωή.

Επίσης είπε ότι μπορεί να δημιουργήσει κάτι δικό του στο μέλλον λέγοντας ότι η δημοσιογραφία έχει περάσει από την περίοδο του χαρτιού στο ηλεκτρονικό επίπεδο.

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.