Α. Πασιουρτίδης: Ακόμη ένα βήμα για καταπολέμηση της διαφθοράς το νομοσχέδιο για τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος

Η Επιτροπή Νομικών εξέτασε σήμερα το ενοποιημένο κείμενο του νομοσχεδίου για τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος, τους γνωστούς whistle blowers.

«Ακόμη ένα βήμα για καταπολέμηση της διαφθοράς το νομοσχέδιο για τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος» τονίζει σε δήλωση του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης.

Έχει ξεκινήσει η κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου το οποίο είναι ένα κείμενο που ετοιμάστηκε στη βάση και πρότασης νόμου ΑΚΕΛ και θα συνεχιστεί η συζήτηση, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί και να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για να καλυφθεί και αυτό το κομμάτι, που αφορά ένα πολύ σημαντικό μέρος των πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο κ. Πασιουρτίδης σε δήλωση του τόνισε επίσης πως σήμερα συζητήθηκαν οι κανονισμοί για τη διαδικασία πρόσληψης των αστυνομικών και των ειδικών αστυνομικών.

«Έχουμε εκφράσει προς την ηγεσία της Αστυνομίας κάποιους προβληματισμούς. Η προσπάθεια είναι το συντομότερο να οδηγηθούν και αυτοί στην ολομέλεια για ψήφιση, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει στο μέλλον πρόβλημα με οποιεσδήποτε διαδικασίες όπως συνέβη με τη διαδικασία η οποία ακυρώθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο» σημείωσε για το εν λόγω θέμα ο κ. Πασιουρτίδης

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.