Άμεσης κατεδάφισης χρήζει η πρώην Στέγη Ηλικιωμένων και Αναπήρων του Συνοικισμού Κόκκινες στη Λάρνακα, υποστηρίζει ο Δήμαρχος.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Ανδρέας Βύρας τόνισε ότι είναι ένα κτίριο εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς πόρτες και παράθυρα και δίπλα από οικίες και κόσμο. Πρόκειται, πρόσθεσε, για εστία μόλυνσης με τρωκτικά και ποντίκια ενώ την ίδια ώρα τόνισε ότι είναι πολύ επικίνδυνη οικοδομή γιατί παιδάκια και νέοι εισέρχονται στο χώρο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους.

Ο δήμαρχος Λάρνακας υπέδειξε ότι έχει στα χέρια του επιστολές από το 2015 ενώ έχουν γίνει πολλές συσκέψεις επί του θέματος, χωρίς ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως το γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας στο οποίο ανήκει το κτίριο, να προβαίνουν σε ενέργειες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν έχεις να κάνεις με θέματα της δημόσιας υπηρεσίας, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ο κ. Βύρας επισήμανε ότι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, για αυτό, τόνισε, ο δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην κατεδάφιση του κτιρίου.