Α. Βύρας για εργοστασία ασφαλτικού: Η Επαρχία Λάρνακας δεν μπορεί να είναι η εύκολη λύση για τα πάντα

Ετοιμοι για δυναμικά μέτρα Δήμοι και Κοινότητες επαρχίας Λάρνακας για μεταφορά ασφαλτικού στην Κόσιη

Έντονες αντιδράσεις από Δήμους και Κοινότητες της Λάρνακας για τη μεταφορά των εργοστασίων ασφαλτικού από το Δάλι στην Κόσιη.

Ο δήμαρχος Λάρνακας και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ανδρέας Βύρας ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι η επαρχία Λάρνακας δεν μπορεί να είναι η εύκολη λύση για τα πάντα. Χαρακτήρισε δε λανθασμένη την πολιτική για μεταφορά των συγκεκριμένων εργοστασίων σε ήδη βεβαρημένες περιοχές με οχληρή βιομηχανία. Ο κ. Βύρας τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής. Επίσης είπε ότι ο ίδιος δεν έχει εμπιστοσύνη στις μελέτες που γίνονται αλλά τόνισε ότι σημασία έχει η πράξη.

Πρόσθεσε ότι δεν θα ανεχθούν την μεταφορά των εργοστασίων ασφαλτικού από το Δάλι στη Κόσιη. Υπέδειξε ακόμα ότι πρέπει να γίνει μια οργανωμένη μελέτη και στρατηγική αλλά και κατανομή αυτών των εργοστασίων ασφαλτικού.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Λυμπιών Μιχάλης Γεωργίου ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψουν τη μεταφορά του ασφαλτικού από το Δάλι στη Κόσιη. Πρόσθεσε ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στα γραπτά έγγραφα που έχουν στα χέρια τους ούτε στις προφορικές υποσχέσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης. Ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι θα αντιδράσουν με όποιο τρόπο μπορούν, σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνοι στους δρόμους.

Επίσης είπε ότι στην περιοχή έχουν ήδη μεταφερθεί τα ΧΥΤΗ που είναι οχληρή βιομηχανία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.