Α. Βύρας για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ελλάδα και «προβάδισμα» Λεμεσού: «Σκοπός να υπάρξει αξιοκρατία»

Συνάντηση με το Υφυπουργείο Τουρισμού θα έχει ο Δήμος Λάρνακας, έπειτα από την ανακοίνωση του Δήμου περί ευνοϊκών όρων προς το λιμάνι Λεμεσού για το διαγωνισμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: “Φωτογραφικός υπέρ του λιμανιού Λεμεσού ο διαγωνισμός για ακτοπλοϊκή σύνδεση”

Ο Δήμαρχος της πόλης δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι βασικό κριτήριο αξιολόγησης του διαγωνισμού αποτελεί η απόσταση, ενώ είναι γνωστό ότι η Λάρνακα βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από τον Πειραιά σε σχέση με τη Λεμεσό. Όπως είπε σκοπός του Δήμου δεν είναι να κερδίσει το διαγωνισμό το λιμάνι της Λάρνακας, αλλά να υπάρχει αξιοκρατία.

Πρόσθεσε ότι στους όρους της προσφοράς δεν περιλαμβάνονται τα λιμενικά τέλη, τα οποία μπορούν να καθορίσουν την επιτυχία και βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος.

Ο κ. Βύρας σημείωσε ότι μετά την ανακοίνωση του Δήμου μαζί με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας επικοινώνησε μαζί του και ζήτησε να γίνει συνάντηση ώστε να τους εξηγήσει κάποια πράγματα για τους όρους του διαγωνισμού.