Α. Βύρας: Η Λάρνακα για ακόμη μια φορά είναι θύμα κενών πολιτικών υποσχέσεωνΗ Λάρνακα δε μπορεί για ακόμη μια φορά να είναι θύμα κενών πολιτικών υποσχέσεων ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, σχετικά την ενημέρωση που έτυχαν την περασμένη Παρασκευή από τον Υπουργό Παιδείας ότι δε μπορεί να υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα.

Διαβάστε επίσης: Πανεπιστιμιακή Σχολή Λάρνακας: Άλλη μια μεγάλη προεδρική δέσμευση στον κάλαθο των σκουπιδιών

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Ανδρέας Βύρας είπε ότι ήταν ξεκάθαρη η πολιτική απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη αλλά ο Υπουργός Παιδείας την ακυρώνει.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Προδρόμου επικαλούμενος το Υπουργείο Οικονομικών τους ανέφερε ότι η σχολή δε μπορεί να περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Σχεδιασμό του προϋπολογισμού του Κράτους ελέω κορωνοϊού. Τους είπε ότι θα επανεξεταστεί το θέμα αλλά ο κ. Βύρας τόνισε ότι αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο τότε η απόφαση θα είναι καταδικαστική. Πρόσθεσε ότι έχει ορισθεί επιτροπή ανάπτυξης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, η οποία θα συνεδριάσει και θα ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη προκειμένου να ενημερωθούν αν θα υλοποιηθεί ή όχι τελικά η απόφαση.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Δήμαρχος της Λάρνακας ανέφερε ότι αναμένουν ενημέρωση από τους αρμόδιους για το θέμα ανέγερσης κτηρίου του Δημαρχείου στον χώρο όπου βρίσκεται και το παλιό Νοσοκομείο της πόλης. Πρόσθεσε ότι δε θα μείνουν με δεμένα τα χέρια αλλά θα αντιδράσουν.