Α. Βύρας: Να διαγραφεί η φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας των δήμων

Τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για διαγραφή του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας των δήμων ζήτησε ο Ανδρέας Βύρας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε στις δράσεις της Ένωσης Δήμων, που όπως είπε είναι «εντατικές, συστηματικές, πολυεπίπεδες, πολυδιάστατες και πολυσχιδείς» και στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που όπως είπε «πρόκειται για τη σημαντικότερη προσπάθεια εκσυγχρονισμού του μοντέλου διακυβέρνησης από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».


Εξέφρασε ευχαριστίες στον Υπουργό Εσωτερικών για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για συζήτηση με το Υπουργείο Μεταφορών, αναφορικά με τον υπολογισμό των κονδυλίων που αφορούν τη συντήρηση των δρόμων που συντηρούσαν τα Δημόσια Έργα, ώστε τα αντίστοιχα ποσά να μεταφερθούν στους προϋπολογισμούς των δήμων, οι οποίοι θα αναλάβουν τη συντήρηση όλων αυτών των δρόμων μετά τον Μάιο του 2024.

Απευθυνόμενος στον ΠτΔ τον παρακάλεσε να συνδράμει «στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος και να βοηθήσει σε συνεννόηση με τον Υπουργό των Οικονομικών, με τον οποίο ήδη έχουμε αρχίσει τη συζήτηση του θέματος της διαγραφής του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας των δήμων». Η φορολογία αυτή, είπε, «είναι αναχρονιστική, έχει ήδη καταργηθεί και θα είναι δυσβάστακτο για τους δήμους να αντεπεξέλθουν στην αναδρομική πληρωμή της», σημειώνοντας πως «η παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη θα είναι καταλυτική αν τουλάχιστον εξευρεθεί ο τρόπος να διαγραφεί η συγκεκριμένη φορολογία ή να επιστραφεί πίσω στους δήμους ως χορηγία».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Υπ. Εσωτερικών Ν. Νουρής, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν προεκλογικά την Τοπική Μεταρρύθμιση η οποία ψηφίστηκε συναινετικά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.