Αχιλλέας Δημητριάδης: Απαράδεκτη η καταδίκη του Καβάλα

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η καταδίκη σε ισόβια του Οσμάν Καβάλα από δικαστήριο στην Τουρκία είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης.

Σημειώνει ότι το ζήτημα ξεπερνά την καταδίκη Καβάλα και αφορά ευρύτερα τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας. «Έχουν γίνει συζητήσεις ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Άγκυρα με στόχο την επανεκκίνηση της Ευρωτουρκικής σχέσης. Γίνεται αναφορά σε Θετική Ατζέντα με επίκεντρο την Τελωνειακή Ένωση ΕΕ – Τουρκίας. Ωστόσο, κεντρικό ζήτημα στις συζητήσεις αυτές ήταν και παραμένει η κατάσταση του κράτους δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία», προσθέτει.

Επισημαίνει ότι η διασύνδεση ανάμεσα στην πρόοδο της ευρωτουρκικής σχέσης με το σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα είναι αναγκαία και αναφέρει ότι «το ένα επηρεάζει το άλλο και η πρόοδος στο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Τουρκία είναι κορυφαία ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα εργαλεία για να θέσουν την σχέση ΕΕ – Τουρκίας πάνω σε μια διαφορετική βάση».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.