Αχιλλέας Δημητριάδης: Φάρος της λύσης του Κυπριακού η Αμμόχωστος

Στη Μεσαιωνική Αμμόχωστο, την οποία χαρακτήρισε ένα «ανοιχτό μουσείο Ιστορίας» και το Βαρώσι μετέβη την Κυριακή, 28 Αυγούστου, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υποψηφίου, μέσω της επίσκεψης έστειλε το μήνυμα ότι η Αμμόχωστος παραμένει ο φάρος της λύσης του Κυπριακού.

Η περιδιάβαση περιέλαβε τα τείχη και τους προμαχώνες, τον πύργο του Οθέλλου, τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό καθώς και εκκλησίες από άλλα χριστιανικά δόγματα, αναφέρει η ανακοίνωση του υποψηφίου, προσθέτοντας ότι ιστορικές περιγραφές έκανε η Καίτη Οικονομίδου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει ότι η εντός των τειχών Μεσαιωνική πόλη πρέπει να ανακηρυχθεί μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ και χαιρέτισε το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Ammoxostos2

Στη συνέχεια, ο κ. Δημητριάδης πήγε στο Βαρώσι, όπου κυριαρχεί η εικόνα των εγκαταλειμμένων κτιρίων της πόλης – φάντασμα, και υποστήριξε ότι σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, η ανοικοδόμηση του Βαρωσιού να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Ammoxostos 1

«Με σοβαρή δουλειά, πείσμα και θέληση μπορούμε να το πετύχουμε. Πρώτα όμως να ανακτίσουμε την αξιοπιστία μας. Με τα δύο κλειδιά – το φυσικό αέριο και την Ευρωτουρκική σχέση – να πείσουμε ότι μάς ενδιαφέρει η λύση», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy