Αχρείαστη η συζήτηση…

Του Λεόντιου Φιλοθέου

 

Αχρείαστη η συζήτηση.

Καταλάβατε;

Καταγγελία στην Αστυνομία από την Υπουργό Δικαιοσύνης εναντίον χρήστη στο twitter επειδή… τη σατίριζαν. Μια ένορκη δήλωση της Αστυνομίας γεμάτη ανακρίβειες και αντιφάσεις. Εξασφάλιση εντάλματος έρευνας από το δικαστήριο. Έφοδος, έρευνα και κατάσχεση υπολογιστών από την Αστυνομία για… σάτιρα. Όταν μάλιστα για άλλες περιπτώσεις που αφορούν όχι σάτιρα, αλλά μίσος και ρατσισμό, σφυρίζουν όλοι αδιάφορα. Και το καλύτερο, όλα αυτά σε λάθος σπίτι.

Και μετά από αυτό η κυρία Γιολίτη τηρεί σιγή ιχθύος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος «καθάρισε» ως εξής: Αχρείαστη η συζήτηση.

Πάλι καλά να λέμε. Θα μπορούσε να πει απαγορεύεται η συζήτηση. Ή απαγορεύεται το twitter. O Ερντογάν αυτό λέει. Οπόταν μην είστε αχάριστοι. Απλά μας είπε ότι είναι αχρείαστη.

Αχρείαστη η συζήτηση για το γεγονός ότι η Αστυνομία μπαίνει σε σπίτι και κάνει κατάσχεση σε ό,τι πιο προσωπικό μπορεί να έχει κάποιος, το κινητό και τον υπολογιστή του. Κανονικός εκφοβισμός. Όχι στο Ιράν. Ούτε στην Τουρκία. Ούτε στη Σαουδική Αραβία. Στην Κύπρο.

Αχρείαστη λοιπόν η συζήτηση για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την κατάχρηση εξουσίας.

Να ήταν μόνο αυτό;

Αχρείαστη ήταν η συζήτηση και για τα «χρυσά» διαβατήρια και τους πύργους, γιατί εκθέτουμε τη χώρα μας στο εξωτερικό. Όχι με τα διαβατήρια, με τη συζήτηση! Αχρείαστη η συζήτηση για το προεδρικό family, τα μπίζνες τους, τον Σαουδάραβα, το τζετ του και τις Σεϋχέλλες. Για τον Ρίκκο που βρέθηκε φυλακή, για το οικόπεδο στα Μεσοβούνια, για το αρκάτζι στο Πέρα Πέδι της οικογένειας του Προέδρου που τυχαία θα γίνει δίπλα μεγάλη ανάπτυξη. Αχρείαστη κάθε συζήτηση.

Αχρείαστη η συζήτηση και για το συμπέθερο -επέστρεψε τα λεφτά πίσω, έκανε και εισφορά 3 εκατομμύρια ψιλά στον Αρχιεπίσκοπο, έλαβε και άφεση αμαρτιών. Τέλος. Τι άλλο θέλετε δηλαδή, συζήτηση;

Αχρείαστη η συζήτηση για τον Συνεργατισμό και για τον Χάρη, που σύμφωνα με το πόρισμα τον τίναξε στον αέρα. Αχρείαστη η συζήτηση για το μαύρο βαν και τις παράνομες παρακολουθήσεις. Αχρείαστη η συζήτηση για το χαλλούμι που χάνουμε, αχρείαστη και για το φυσικό, που έγινε κουπανιστό, αέριο.

Αχρείαστη προφανώς η συζήτηση και για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας, τα περίεργα που συμβαίνουν στη σειρά για εμβολιασμό και την κατάρρευση των δημοσίων νοσηλευτηρίων –δεν είναι της ώρας μας λένε. Αχρείαστη.

Αχρείαστη η συζήτηση για τις θαλασσινές σπηλιές, τον Ακάμα, το φυσικό περιβάλλον που αυτή η κυβέρνηση πνίγει στα τσιμέντα και την αυθαιρεσία.

Αχρείαστη η συζήτηση για την ξενοφοβία και το ρατσισμό που με κάθε ευκαιρία σπέρνει ο Υπουργός των Εσωτερικών. Εδώ δεν ήταν σίγουρος αν είναι νόμιμο να μπαίνει η Αστυνομία στα σπίτια μας. Τελικά μια χαρά μπαίνει.

Αχρείαστη η συζήτηση και για την Παιδεία. Ένα χρόνο σχεδόν πανδημία και η μεγαλύτερη επιτυχία του Υπουργού ήταν που ένωσε 2 θρανία με κόντρα πλακέ.

Είναι και το Κυπριακό. Τι να λέμε τώρα; Εδώ κι αν είναι αχρείαστη η συζήτηση.

Καταλάβατε; Καταλάβαμε να λέτε.

Υστερόγραφο

Καμία συζήτηση δεν είναι αχρείαστη.

Πολιτικά αχρείαστοι για αυτόν τον τόπο είσαστε εσείς που κυβερνάτε αυτόν τον τόπο 8 χρόνια. Με αλλεργία σε κάθε είδους κριτική. Με πρακτικές πλέον που όζουν φασισμό. Με συγκρούσεις με κάθε θεσμό. Με πολιτικές που μας οδηγούν στον πάτο της διαφθοράς και στην αύξηση κάθε κοινωνικής ανισότητας.

Είστε πολιτικά αχρείαστοι, γιατί μας οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια και στη διχοτόμηση. Άρα στην καταστροφή.

Είναι γι’ αυτό που θα πρέπει σύντομα, εκτός από αχρείαστοι, να ανήκετε και στο παρελθόν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy