Οι γιατροί δεν είμαστε καραγκιόζηδες να λέμε ότι δεν υπάρχει υλικό ενώ υπάρχει, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο πνευμονολόγος Άδωνης Ελευθερίου.
Τόνισε ότι αν ο ΟΚΥΠΥ συνεχίζει να λέει ότι έχει αποθέματα στις αποθήκες, τότε ας ψάξει που είναι το πρόβλημα και δεν φτάνουν στα νοσοκομεία.

Ο γιατρός, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Πάφου, επανέλαβε την καταγγελία ότι νόσησε γιατί δεν είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό και προκάλεσε τον ΟΚΥΠΥ να τον διαψεύσει.

Πρόσθεσε ότι ως αντιπρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ έχει ηθική υποχρέωση να δημοσιοποιεί τα κακώς έχοντα, όταν έχει καταγγελίες με φωτογραφίες και αποδεικτικά στοιχεία.

Ο κύριος Ελευθερίου αναφέρθηκε σε επίσημο έγγραφο της προϊσταμένης του θαλάμου ύποπτων περιστατικών, η οποία ζήτησε υλικά από την αποθήκη και της απάντησαν ότι δεν υπάρχει απόθεμα σε κάποια, ενώ σε άλλα ότι υπάρχει το 1/3 της ποσότητας που ζητείται.

Σημείωσε ότι ως ασθενής νοσηλεύτηκε στα νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λεμεσού και οι επαγγελματίες υγείας φορούσαν ποδονάρια σε αντίθεση με τους γιατρούς στην Πάφο.

Ο κύριος Ελευθερίου κατήγγειλε ότι δεν υπολόγισαν στους αρχικούς σχεδιασμούς την Πάφο ότι θα έχει κρούσματα, και τελικά ο ιός ξεκίνησε από το νοσοκομείο της πόλης
Τέλος επέκρινε την ηγεσία του ΟΚΥΠΥ λέγοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να κατέχει πτυχίο λογιστικής και να διοικεί νοσοκομείο.

Μουτήρης: οι γιατροί όφειλαν να ενημερώσουν την διοίκηση του νοσοκομείου

Την αντίθεση του με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών από το νοσοκομείο Πάφου, με γιατρούς να φοράνε σακούλες στα πόδια, εξέφρασε ο καρδιολόγος Ιωσήφ Μουτήρης, ο οποίος είναι πλέον υπεύθυνος για τον κορωνοϊό.

Πρόσθεσε ότι οι γιατροί όφειλαν να ενημερώσουν την διοίκηση του νοσοκομείου ότι δεν είχαν προστατευτικά για τα πόδια και δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί το θέμα, παρόλο που κατανοεί την αγανάκτηση.

Ο κύριος Μουτήρης σημείωσε επίσης ότι ήταν αχρείαστες οι σακούλες και το γνωρίζουν οι γιατροί, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν υλικά που δεν είναι καθαρά, και μετά να επισκέπτονται τους θαλάμους.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των ελλείψεων ο κύριος Μουτήρης είπε ότι στην Πάφο χρειάζονται 550 στολές την ημέρα για τον θάλαμο βραχείας νοσηλείας και τον θάλαμο υποπτων περιστατικών.

Σημείωσε ότι σποραδικά παρουσιάζονται ελλείψεις σε όλα τα νοσοκομεία και τόνισε ότι το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα λειτουργεί συγκεντρωτικά αφού οι αποθήκες είναι στη Λευκωσία.
Ο γιατρός τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν αποθέματα στα νοσοκομεία, ωστόσο δεν υπάρχουν τόσες προμήθειες σε παγκύπριο επίπεδο.