Στην ορθότητα της απόφασής του στην υπόθεση Ηλιάδη – Τράπεζας Κύπρου επέμεινε για άλλη μια φορά χθες ο πρόεδρος του Ανωτάτου, Μύρωνας Νικολάτος, παρά την αναφορά του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, ότι ο ίδιος θεωρεί λανθασμένη την απόφαση. «Δεν πιστεύω ότι η απόφαση ήταν εσφαλμένη και δεν πιστεύω ότι ήταν μεμπτή η απόφασή μου να μην αυτοεξαιρεθώ ή να δηλώσω (τη διευθέτηση που έγινε προηγουμένως στην αγωγή που άσκησε η θυγατέρα του και η αδελφή του εναντίον της Τράπεζας Κύπρου για αποζημιώσεις λόγω απωλειών από αξιόγραφα, μετοχές και κούρεμα καταθέσεων)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Νικολάτος ενώπιον της Βουλής, προσθέτοντας ότι και στην υπόθεση της θυγατέρας του «η στάση και η συμπεριφορά» του «υπήρξε απολύτως νόμιμη».

Σημειώνεται πάντως ότι εκτός από τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Μ. Νικολάτο άδειασαν και άλλα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Μάλιστα η Δέσπω Μιχαηλίδου – Λιβανίου ανέφερε ενώπιον της Βουλής ότι τα υπόλοιπα μέλη του Ανωτάτου δεν γνώριζαν για την προσωπική υπόθεση του Μ. Νικολάτου.

Σημειώνεται ότι με την ετυμηγορία του Μ. Νικολάτου στην υπόθεση Ηλιάδη – Τράπεζας Κύπρου είχε διαφωνήσει και η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου, η οποία υπέδειξε ότι «δεν νοείται ανώτατοι αξιωματούχοι δημόσιων εταιρειών να δίνουν παραπλανητικά στοιχεία/μηνύματα στους μετόχους τους και να απαλλάσσονται από οποιαδήποτε ευθύνη, μόνο και μόνο επειδή το έπραξαν υπό πίεση των μετόχων σε γενική συνέλευση και με σκοπό τον καθησυχασμό τους». Εν τω μεταξύ ο Μ. Νικολάτος παραδέχθηκε ότι «συζητείται πλέον σοβαρά όπως οι Κανονισμοί Εξαίρεσης γίνουν αυστηρότεροι», ωστόσο επέμεινε ότι ο ίδιος ενήργησε ορθά στην υπόθεση Ηλιάδη – Τράπεζας Κύπρου.