Άδειαζει τον ΔΗΣΥ για Νιαζί η Καίτη ΚληρίδηΤη θέση της διαχωρίζει από τον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και τις τελευταίες τοποθετήσεις που έγιναν σχετικά με την υποψηφιότητα του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ με το ΑΚΕΛ, για τις ευρωεκλογές, η Καίτη Κληρίδη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι τοποθετήσεις της Προεδρίας και του Δημοκρατικού Συναγερμού την βρίσκουν «εντελώς αντίθετη» και «για λόγους συνείδησης θέλει να διαχωρήσει τη θέση» της από τις δηλώσεις του Προέδρου, του Εκπροσώπου Τύπου και όσον έχουν εκφραστεί εκ μέρους του ΔΗΣΥ.

«Ο πατριωτισμός του κυρίου Kizilyurek και η αγάπη του για ολόκληρη την Κύπρο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία του. Αν εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τοποθετηθεί προς όφελος όλων των Κυπρίων, με αντίληψή των ευαισθησιών και των δυο κοινοτήτων, όπως θα έπρεπε να κάνει ο καθένας από μας που επιθυμεί την επανένωση αυτού του τόπου», προσθέτει.

Αναφέρει παράλληλα πως σε ένα μακροσκελή διάλογο που έκανε με τον Γλαύκο Κληρίδη πάνω στο θέμα αυτό, έχει δημοσιευτεί σε βιβλίο με τον τίτλο «Η Πορεία μιας Χώρας».

«Το συστήνω σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν ξέρουν τις θέσεις του κυρίου Kizilyurek», προσθέτει.