Αδελφοκτονία Κλαυδιά: Ολοκληρώθηκε η δίκη και αναμένεται η απόφαση

Στις 30 Ιουνίου η ετυμηγορία για την τραγωδία στην Κλαυδιά

Νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε θανάσιμα από εκπυρσοκρότηση του όπλου του αδελφού της.

Στις 30 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας στην υπόθεση της αδελφοκτονίας στο χωριό Κλαυδιά. Ένα χρόνο μετά την τραγωδία, ολοκληρώθηκε η δίκη με κατηγορούμενο τον Ηλία Χάρπα, 24 ετών, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την αδελφή του, Μαρία Χάρπα, 21 ετών.

Τα τραγικά γεγονότα εκτυλίχθηκαν στις 5 Μαΐου 2020 στο πατρικό της οικογένειας στην Κλαυδιά όπου η νεαρή έπεσε νεκρή από σφαίρα στρατιωτικού τυφεκίου G3, το οποίο είχε στα χέρια του ο αδελφός της. Ο Χάρπας δικάστηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της κλοπής σφαιρών της Εθνικής Φρουράς τις οποίες αρνήθηκε. Αντιθέτως, παραδέχθηκε την κατηγορία για δολιοφθορά στο αυτοκίνητο της αδελφής του την ίδια μέρα, κάτι για το οποίο επικαλέστηκε προσωπικές διαφορές με το θύμα, ομολογώντας συγκεκριμένα ότι έκοψε τα φρένα του αυτοκινήτου της 21χρονης.

Η τραγωδία διαδραματίστηκε το απόγευμα της 5ης Μαΐου 2020 στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στο χωριό της επαρχίας Λάρνακας, στο οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια. Ο Χάρπας κρατούσε και καθάριζε το στρατιωτικό του τυφέκιο όταν αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να πλήξει την αδελφή του στο κεφάλι αφήνοντάς την επιτόπου νεκρή, ενώ στο σπίτι την ίδια ώρα βρισκόταν η μητέρα τους.

Ο Χάρπας διώχθηκε στη βάση του άρθρου 205 του Ποινικού Κώδικα που αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι ισόβια, ενώ αρχικά είχε γίνει λόγος για δίωξή του στη βάση του άρθρου 210 που αφορά πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, αδίκημα το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι τεσσάρων ετών.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.