Αδελφοκτονία Κλαυδιά: Στις 19/07 η ποινή για τον 24χρονο

Νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε θανάσιμα από εκπυρσοκρότηση του όπλου του αδελφού της.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου αναμένεται να επιβάλει στις 19 Ιουλίου, ποινή σε κατηγορούμενο, ηλικίας 24 ετών, που κατηγορείται για το θάνατο της αδελφής του Μαρίας 21 ετών, με στρατιωτικό τυφέκιο G3, ενώ βρίσκονταν στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας στις 5 Μαΐου 2020.

Σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης αγόρευσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου για μετριασμό της ποινής του 24χρονου και το  Δικαστήριο όρισε την Δευτέρα 19 Ιουλίου ως ημερομηνία για επιβολή ποινής .

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 30 Ιουλίου το Κακουργιοδικείο έκρινε «ένοχο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας» τον κατηγορούμενο σε δύο κατηγορίες που αφορούν ηθελημένη ανθρωποκτονία της αδελφής του και κλοπής οκτώ σφαιρών, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς και όρισε την Πέμπτη 8 Ιουλίου ως ημερομηνία για αγόρευση του δικηγόρου του για μετριασμό ποινής.

Ο νεαρός είχε κατηγορηθεί πως προκάλεσε το θάνατο της αδελφής του η οποία πλήγηκε από στρατιωτικό τυφέκιο το οποίο είχε στην κατοχή του ενώ οι δύο βρίσκονταν στο πατρικό τους στο χωριό Κλαυδιά, ότι έκλεψε οκτώ σφαίρες κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς καθώς και ότι εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο του θύματος καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης με μαχαίρι.

Ο 24χρονος νεαρός αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της κλοπής σφαιρών της Εθνικής Φρουράς, ωστόσο παραδέχθηκε την κατηγορία για δολιοφθορά στο αυτοκίνητο της αδελφής του, κάτι για το οποίο επικαλέστηκε προσωπικές διαφορές με το θύμα, ομολογώντας ότι έκοψε τα φρένα του αυτοκινήτου της 21χρονης.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο απέρριψε σχεδόν στην ολότητα τους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, χαρακτηρίζοντας τους ως ψέματα, ενώ  καταλόγισε στον 24χρονο πρόθεση να σκοτώσει την αδελφή του. Ανέφερε ακόμα ότι ένα περίπου μήνα πριν το τραγικό συμβάν, η 21χρονη είχε καταγγείλει τον κατηγορούμενο στην Αστυνομία ότι της είχε ξεφουσκώσει τα λάστιχα ενώ λίγες ώρες πριν το συμβάν της είχε κόψει τα φρένα.

Σημειώνεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της 5ης Μαϊου 2020 στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας στο οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια.

Ο 24χρονος κρατούσε και καθάριζε το στρατιωτικό του τυφέκιο όταν αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να πλήξει την αδελφή του στο κεφάλι αφήνοντάς την επιτόπου νεκρή ενώ την ίδια ώρα στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.