Ούτε και οι επίπονες προσπάθειες των φιλοζωικών οργανώσεων στάθηκαν αρκετές για να γλυτώσει. Φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν έναν εξαθλιωμένο σκύλο, σκελετωμένο, να ζει μέσα στις ακαθαρσίες του. Είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση που πλέον είναι θέμα ημερών το πότε θα πεθάνει. Ενήμεροι γι’ αυτή την κατάσταση είναι αρκετοί φορείς, όπως το Καταφύγιο Λευκωσίας, ο Δήμος Λευκωσίας, αλλά και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Φιλελευθερος, ο ιδιοκτήτης δεν συνεργάζεται και προτιμά να αφήσει το ζώο να πεθάνει. Όσες φορές η Αστυνομία επισκέφτηκε το σπίτι του, αρνήθηκε πεισματικά να ανοίξει την πόρτα και να το παραδώσει.Εύλογα, τίθεται το ερώτημα γιατί οι αστυνομικές Αρχές δεν αποτάθηκαν στο δικαστήριο για την έκδοση σχετικού εντάλματος, ώστε να καταστεί δυνατή η είσοδος μέσα στον χώρο που βρίσκεται ο σκύλος. Μετά την επικοινωνία που είχε ο βουλευτής με την Αστυνομία του αναφέρθηκε πως την Πέμπτη αναμενόταν η έκδοση τέτοιου εντάλματος, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τα ερωτηματικά είναι πολλά.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, η Αστυνομία αρκετές φορές προσπάθησε να εισέλθει στην εν λόγω οικία, όμως ο ένοικός της αρνήθηκε να ανοίξει. «Η Αστυνομία πιστεύει πως δεν τεκμηριώνεται καταγγελία. Όμως οι φωτογραφίες από τον σκύλο, οι μαρτυρίες, καταδεικνύουν πως κάτι συμβαίνει και πως τουλάχιστον θα πρέπει να διερευνηθεί», τόνισε.