Αδιανόητο να επιχειρείται από κόμμα με νομοθετική ρύθμιση ο διορισμός καθηγητών σε πανεπιστήμιο, αναφέρει το ΥΠΑΝ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Είναι αδιανόητο ένα πολιτικό κόμμα να επιχειρεί με νομοθετική ρύθμιση να διορίσει καθηγητές σε πανεπιστήμιο, αναφέρει, σε ανακοίνωση του αναφορικά με τροπολογία στα νομοσχέδια για την ένταξη του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ,  το Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ).


Αναφορικά με τα νομοσχέδια για την ένταξη του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ που έχουν τεθεί ενώπιον της Βουλής για ψήφιση, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας επισημαίνει ότι «στο Μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΥΠΠΑΝ και του ΤΕΠΑΚ υπάρχουν σαφείς συμφωνηθείσες πρόνοιες για την απασχόληση του προσωπικού του ΑΞΙΚ και δεν ενδείκνυται οποιαδήποτε παρέμβαση στα όσα προνοήθηκαν και διασφαλίζουν τα δικαιώματα του προσωπικού».

«Σε σχέση με τροπολογία που κατέθεσε το ΑΚΕΛ και θα τεθεί σε ψηφοφορία, θεωρείται εντελώς αδόκιμο και απαράδεκτο να γίνεται νομοθετική παρέμβαση σχετικά με την επιλογή του διδακτικού προσωπικού. Είναι αδιανόητο ένα πολιτικό κόμμα να επιχειρεί με νομοθετική ρύθμιση να διορίσει καθηγητές σε πανεπιστήμιο», καταλήγει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.