Επικρατεί αδικαιολόγητα πανικός για το Κορωνοϊό τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, διαπιστώνει ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα στα νοσοκομεία και ότι δεν γίνεται καμία έκπτωση στα όσα προνοούνται για αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού.

Το περιστατικό με τη γυναίκα η οποία νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο της Λεμεσού, είπε, βρίσκεται σε απομόνωση και γίνονται όλα όσα πρέπει μέχρι να ετοιμαστούν τα δείγματα και να διαπιστωθεί αν είναι φορέας του ιού.

 

Το συγκεκριμένο περιστατικό με τη γυναίκα που νοσηλεύεται με την υποψία ότι προσβλήθηκε από τον Κορωνοϊό πήρε τον δρόμο της, δήλωσε στον Άστρα ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας.

Τόνισε ότι λαμβάνονται και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα που προνοούνται και ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός.

Ο κ. Κούμας υπογράμμισε ότι εκείνοι που καλούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις όπως αυτή με τον κορωνοϊό είναι τα δημόσια νοσηλευτήρια κι αυτό στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα, όπως είπε, για την κατάσταση στην οποία πρέπει να βρίσκονται αυτά τα νοσηλευτήρια.

Υπέδειξε παράλληλα την υποστελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τονίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση υποδεικνύει ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους αρμόδιους το θέμα αυτό.