Έχουν ήδη παρέλθει 6 μήνες από τη μέρα που καρποφόρησαν οι προσπάθειες του ΑΚΕΛ για ανάκτηση του δικαιώματος υποβολής αίτησης επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχου (της λεγόμενης μικρής επιταγής) απ΄ όσους το απώλεσαν, χωρίς ωστόσο να έχουν εξεταστεί ή έστω καταχωρηθεί οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από το Γενάρη και έπειτα καταγγέλει ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εργασίας, Ανδρεας Φακοντής.

 

«Οι κυβερνώντες είτε δεν έχουν την πολιτική βούληση για υλοποίηση της νέας νομοθεσίας – την οποία υποχρεώθηκαν να υιοθετήσουν υπό την πίεση της προεκλογικής περιόδου – και σκόπιμα χρονοτριβούν, είτε δεν έλαβαν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα για διεκπεραίωση των αιτήσεων εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Ότι και να συμβαίνει, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για εμπαιγμό των χαμηλοσυνταξιούχων και προσπάθεια παραπλάνησης του λαού για τις πραγματικές τους προθέσεις, αποδεικνύοντας έτσι τη σημασία που δίνουν στα προβλήματα της τρίτης ηλικίας.

 

Οι συνταξιούχοι μας δικαιωματικά πρέπει να απολαμβάνουν το σεβασμό και τη στήριξη της πολιτείας ώστε να διασφαλιστεί γι΄ αυτούς ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

 

Απαιτούμε, λοιπόν, από τους κυβερνώντες να ασχοληθούν σοβαρά με τα άτομα της τρίτης ηλικίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ως ένα πρώτο βήμα είναι η στελέχωση του τμήματος που ασχολείται με την εξέταση των αιτήσεων των χαμηλοσυνταξιούχων, ώστε χωρίς δικαιολογίες να εξεταστούν οι αιτήσεις και να καταβληθεί άμεσα στους δικαιούχους η μικρή επιταγή . Περαιτέρω καθυστέρηση αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.»