Με αδικήματα κατηγορείται από την «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων» ο ιμάμης στον τεκέ Χαλά Σουλτάν στην Λάρνακα

Η «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων» κάλεσε την «εισαγγελία», την «ελεγκτική υπηρεσία» και την «ελεγκτική επιτροπή της πρωθυπουργίας» να διερευνήσουν κατηγορίες εναντίον του Σιακίρ Αλεμντάρ, ιμάμη της του τεμένους Χαλά Σουλτάν της Λάρνακας.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων» με βάση την οποία δεν υπάρχει ο τίτλος του «αντιπροσώπου στην νότια Κύπρο» και ο Αλεμντάρ θεωρείτο ένας προσωρινός υπάλληλος του τζαμιού που είχε τοποθετηθεί εκεί την 1 Αυγούστου 2011.

Ωστόσο, προσθέτει η ανακοίνωση, για να διερευνηθούν ισχυρισμοί εναντίον του Αλεμντάρ, κρίθηκε κατάλληλο να τερματιστούν οι υπηρεσίες του στο Τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα και να τοποθετηθεί στο τζαμί Κιουτσούκ Καϊμακλί τον Ιούνιο του 2022 για να διευκολυνθούν οι έρευνες. Σημειώνει επίσης ότι κοινοποιήθηκε στον Αλεμντάρ ο εν λόγω διορισμός και τον υπέγραψε, ενώ τώρα παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα.

Στην ανακοίνωση κατηγορείται ο Αλεμντάρ ότι δεν αφήνει τους διορισμένους από την «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων» να αναλάβουν καθήκοντα στον Τεκκέ Χαλά Σουλτάν, τους εμποδίζει να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και υποβάλλει καταγγελίες στην αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας προσπαθώντας να διασφαλίσει την σύλληψή τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.