«Άδικο να την πληρώσουν πάλι τα κέντρα αναψυχής» – Επιτακτική ανάγκη τα αντισταθμιστικά μέτρα

Εξακολουθούν να μαίνονται οι αντιδράσεις από τα κέντρα αναψυχής για τα νέα μέτρα, αλλά κυρίως για την απουσία αντισταθμιστικών μέτρων και στήριξης των τομέων οι οποίοι αναμένεται να υποστούν εκ νέου πλήγμα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ, Άγγελος Ονησιφόρου, προέβη στην εκτίμηση ότι το κράτος θα πρέπει να έρθει να στηρίξει τα κέντρα αναψυχής μετά τα νέα μέτρα. Σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ σημειώνει πως για άλλη μια φορά ο κλάδος τους αναμένεται να πληγεί οικονομικά από την εξέλιξη αυτή και κυρίως, τόνισε, οι χώροι όπου φιλοξενούνται άτομα με μικρά παιδιά, όπως εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες.

Ο κ. Ονησιφόρου σημειώνει πως από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 κλείνουν οι πόρτες σε ανεμβολίαστους και μάλιστα από ηλικίας 12 ετών και άνω, γεγονός που ανησυχεί και προβληματίζει τα κέντρα αναψυχής. Διευκρίνισε ότι η συνεχιζόμενη κρίση της πανδημίας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τα κέντρα αναψυχής, αφού πολλά από αυτά, δυστυχώς, έχουν αναγκαστεί να βάλουν οριστικά λουκέτο.

Ο κ. Ονησιφόρου σημείωσε πως ο ΣΙΚΑΠ κατανοεί το πρόβλημα της πανδημίας, αλλά σημειώνει πως είναι άδικο να «πληρώνουν την κατάσταση», κατά την έκφρασή του, οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής.

«Ζητάμε», είπε, «από την κυβέρνηση να έρθει να στηρίξει τον κλάδο μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε των μεγάλων δυσκολιών που περνάμε, μιας και τους τελευταίους μήνες οι συνάδελφοι έχουν βρεθεί εκτός επιδομάτων», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.