Προς επίλυση φαίνεται να οδηγείται το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τους εκπαιδευτικούς στα δημοτικά με ειδικότητα στη μουσική. Το όλο θέμα απασχόλησε χθες εκ νέου την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, αφού υπάρχουν 58 εκπαιδευτικοί με ειδικότητα μουσικού, οι οποίοι εδώ και κάποιες δεκαετίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημοτικά σχολεία. Ωστόσο το καθεστώς εργοδότησής τους είναι διαφορετικό από αυτό του δασκάλου και ως εκ τούτου τα άτομα αυτά στερούνται των ίδιων ευκαιριών ανέλιξης.

Η πρόσληψή τους είχε γίνει σε μία εποχή κατά την οποία η Πολιτεία χρειαζόταν να στηρίξει το μάθημα της μουσικής στα δημοτικά σχολεία και αυτό το πέτυχε, όπως αναφέρθηκε, με την πολύτιμη υπηρεσία αυτών των εκπαιδευτικών. Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει, όπως τόνισαν οι βουλευτές, είναι η αποκατάσταση της διάκρισης και να τεθούν υπό αναβαθμισμένο καθεστώς, ώστε να μη στερούνται των ευκαιριών ανέλιξης και αναβάθμισης των κλιμάκων τους.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία, από πλευράς του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού οι κλίμακές τους θα αναβαθμιστούν στην Α9 συν 1, με τον Υπουργό Οικονομικών είτε να καταθέτει συμπληρωματικό προϋπολογισμό είτε να συμπεριλαμβάνει το εν λόγω κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2020-2021.

Να σημειώσουμε πως οι μουσικοί είχαν προσληφθεί με την κλίμακα Α2 και στη συνέχεια έφταναν μόνο μέχρι την Α8. Η Επιτροπή Παιδείας εδώ και αρκετό καιρό είχε καλέσει το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στη λήψη σχετικών αποφάσεων, ώστε να αρθεί η αδικία την οποία υφίστανται οι εκπαιδευτικοί αυτοί.

Ελένη Κωνσταντίνου