Αδυνατούν να διαχειριστούν μια κατάσταση που οι ίδιοι εξέθρεψαν με τις πολιτικές τους

Υμνούν τον Γρίβα αντί τη δημοκρατία

Δεν υπήρχε επάρκεια από πλευράς πολιτικών προϊσταμένων της Αστυνομίας ούτε πολιτική βούληση για να αποφευχθούν τα επεισόδια της Κυριακής, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, επισημαίνοντας πως ό,τι και να έκαναν ήταν ωσάν να πυροβολούσαν οι ίδιοι το πόδι τους!

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα, σημειώνοντας ότι δεν αναμένουν κάτι άλλο από μια κυβέρνηση που φεύγει, καταρρέοντας. Μιλώντας χθες στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Άριστος Δαμιανού είπε ότι οι κυβερνώντες αδυνατούν να διαχειριστούν μια κατάσταση που οι ίδιοι εξέθρεψαν με τις πολιτικές τους, να τιμούν κάθε χρόνο τον ολετήρα Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β.

Επίσης ανέφερε πως μόνο ως αυτοκριτική μπορεί να θεωρηθούν οι χθεσινές αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη, λέγοντας πως όλοι αυτοί που καυτηρίαζαν είναι οι ίδιοι που τους ανέθρεψαν με στοιχεία της ακροδεξιάς, του γριβισμού και εοκαβιτισμού.

Επίσης ο Άριστος Δαμιανού ανέφερε πως ξανά ο Συναγερμός, η κυβέρνηση και το ΕΛΑΜ τίμησαν τον ολετήρα Γρίβα, λέγοντας πως σχεδόν μισό αιώνα από το πραξικόπημα και την εισβολή παραμένουν προκλητικά αμετανόητοι. Ακόμα είπε πως όλα αυτά τα χρόνια η ημετεροκρατία και η συναγερμοποίηση της Αστυνομίας οδήγησε σε αλλοίωση της επιχειρησιακής ικανότητας.

Υπέδειξε, τέλος, πως χρειάζεται νέος Πρόεδρος, ο οποίος θα τιμά τη δημοκρατία και την αντίσταση και όχι τον ολετήρα Γρίβα, τονίζοντας πως αυτός είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ανέφερε ακόμα πως οι Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης παραμένουν στην ίδια γραμμή που χάραξε ο Συναγερμός, να υμνούν τον Γρίβα αντί τη δημοκρατία.

Να σημειώσουμε ότι δεν υπήρξε καταδικαστική ανακοίνωση ούτε από τον Αβέρωφ, ούτε και από τον Χριστοδουλίδη, ο οποίος δήλωσε ότι εάν εκλεγεί Πρόεδρος θα στέλνει απεσταλμένο τής κυβέρνησής του στα μνημόσυνα του Γρίβα!

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.