Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του πλάνου ενίσχυσης της ΑΕΛ και ο Χριστάκης Χριστοφόρου φαίνεται πως έχει πάρει ήδη κάποιες αποφάσεις προκειμένου να δώσει στην ομάδα τη χαμένη της ισχύ.

Αυτό φάνηκε καθαρά από τις τοποθετήσεις του Κύπριου τεχνικού στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το πρωί, καθώς ανέπτυξε κάποιες σκέψεις του: «Εχω βρει το πρόβλημα που υπήρχε. Στην επιτυχία ήταν όλοι εδώ, στην αποτυχία κανένας. Ο πρόεδρος έδωσε την ομάδα εν λευκώ στον προπονητή και έτσι αποφασίζω εγώ. Δεν έχουμε το εύκολο γκολ και γι’ αυτό θα κοιτάξουμε για ποδοσφαιριστή με αυτά τα χαρακτηριστικά», επεσήμανε σχετικά.

Σημαντική ήταν και τοποθέτησή του για τον τεχνικό διευθυντή Ρούι Τζούνιορ: «Σίγουρα δεν θα είναι κοντά στην ομάδα και στους παίκτες όπως μέχρι σήμερα. Τώρα από εκεί και πέρα ο πρόεδρος θα αποφασίσει αν θα έχει άλλο πόστο», ανέφερε.

Οσον αφορά στους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν, ο προπονητής της ΑΕΛ, «φωτογράφισε» δύο εξ αυτών: «Μίλησα ήδη με τον τρίτο τερματοφύλακα και προτιμώ να έχω ένα δικό μας παιδί σε αυτή τη θέση, ενώ μίλησα και με ένα νεαρό από τη Βενεζουέλα, οποίος είναι μαζί μας και αξίζει όσο ο προϋπολογισμός της δεύτερης ομάδας και των ακαδημιών. Λόγω οικονομικού νομίζω ότι πρέπει να αποχωρήσει», είπε.

Σημειώνουμε ότι τρίτος τερματοφύλακας είναι ο Πορτογάλος Μέιρα και ο επιθετικός ο Μορένο.

Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες για αποχώρηση του Γκικίεβιτς, ο κ. Χριστοφόρου, ανέφερε: «Γράφετε ότι είναι ένας υποψήφιος για να φύγει, όμως αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους παίκτες. Κάποιοι θα φύγουν για να έρθουν άλλοι. Θέλω οι παίκτες να μάθουν πρώτα από εμένα ποιοι θα φύγουν και όχι από τα δημοσιεύματα. Αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί κάνει μεγάλη ζημιά στην ομάδα».

Παράλληλα δεν θέλησε να μπει σε διαδικασία διάψευσης ή επιβεβαίωσης της φημολογίας για επιστροφή του Βοού. 

Οσο για τον Ντανιελζίνιο ο προπονητής της λεμεσιανής ομάδας επιβεβαίωσε πως δύσκολα θα μείνει, παρότι τον θεωρεί βασικό και αναγκαίο. «Για να υπάρχει ένας γάμος χρειάζονται δύο. Δεν προσαρμόστηκε καλά ο Ντανιελζίνιο και γενικότερα η οικογένειά του. Εχει ένα σοβαρό τραυματισμό και δυστυχώς δεν έγιναν οι κατάλληλες εξετάσεις όταν ήρθε. Μετά από συνάντηση που είχα μαζί του είναι λίγες οι πιθανότητες να μείνει εκτός και αν καταφέρουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα», τόνισε σχετικά. 

Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσο οι Σαγκέτι και Αϊρόσα θα εγγραφούν ξανά στη δύναμη της ομάδας τον Γενάρη, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία από ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι μπορούν να βοηθήσουν.