ΑΕΛ: Η πορεία των δανεικών

Έλα στο Google News

Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που αρέσκεται να δίνει ποδοσφαιριστές με τη μορφή δανεισμού. Πρόκειται για παίκτες που δεν υπολογίζονται άμεσα, αλλά η ομάδα της Λεμεσού θέλει να τους δώσει την ευκαιρία να αγωνιστούν και να επιστρέψουν πιο έτοιμοι και κυρίως πιο… έμπειροι. Για το λόγο αυτό παρουσιάζουμε την πορεία που είχαν οι δανεικοί ποδοσφαιριστές της περασμένης περιόδου, αλλά και τα στατιστικά όσων ανήκουν στην ΑΕΛ και φέτος αγωνίζονται… αλλού.

Σε σχέση, λοιπόν, με την περασμένη περίοδο η ΑΕΛ έχει μικρότερο αριθμό ποδοσφαιριστών που δόθηκαν με τη μορφή δανεισμού σε άλλες ομάδες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως στο περασμένο πρωτάθλημα, υπήρχαν εννέα τέτοιοι ποδοσφαιριστές σε επτά διαφορετικές ομάδες, ενώ την τρέχουσα περίοδο οι δανεικοί από την ΑΕΛ είναι τέσσερις σε τρεις διαφορετικές ομάδες.

Ας ξεκινήσουμε από τους παίκτες που παίζουν φέτος ως δανεικοί. Στην Κύπρο και στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, αγωνίζονται οι τρεις από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, ενώ υπάρχει και ένας ποδοσφαιριστής στο εξωτερικό. Για ορισμένους από αυτούς τους παίκτες μίλησε πρόσφατα και ο προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ, στη διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε.

67275109 2372664542954557 137750278471417856 N

Στην ομάδα του Ε.Ν.Υ. Διγενή Ύψωνα, η ΑΕΛ έχει δύο ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον Μάρκο Μουστάκη και τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη. Και οι δύο έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα. Ο πρώτος αγωνίστηκε σε 18 αγώνες και σημείωσε ένα γκολ, ενώ ο Κωνσταντινίδης έπαιξε μέχρι στιγμής σε 15 αγώνες. Για τον Μάρκο Μουστάκη, ο κ. Κέρκεζ είπε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που στάθηκε άτυχος με τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν, αλλά συνεχίζει τη δουλειά και αυτό είναι κάτι το οποίο θαυμάζει ο Βόσνιος προπονητής. Στην Κύπρο και τη δεύτερη κατηγορία βρίσκουμε και τον τερματοφύλακα Ανδρέα Κεραυνό, ο οποίος επίσης ανήκει στην ΑΕΛ. Μετρά έξι συμμετοχές με τις τελευταίες πέντε να είναι στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Στην Πορτογαλία αγωνίζεται ο Λεάντρο Σίλβα με τη φανέλα της Ακαδέμικα. Ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει το καλοκαίρι στην ΑΕΛ. Ο Ντούσαν Κέρκεζ δήλωσε για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή: «Ο ίδιος ήθελε να πάει το καλοκαίρι στην Ακαδέμικα. Μπορεί η ομάδα αυτή να τον αγοράσει, αλλά με τα νέα δεδομένα πιθανόν να τον έχουμε πίσω. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Όταν έρθει πίσω πρέπει να βρούμε τον τρόπο που θα μας βοηθήσει και μπορεί να το κάνει». Ο Σίλβα μετρά 21 συμμετοχές, ενώ σημείωσε και 2 τέρματα.

Maxresdefault 10

Από τους ποδοσφαιριστές που ήταν πέρσι δανεικοί από την ομάδα της ΑΕΛ, υπάρχουν πέντε ποδοσφαιριστές που αυτή τη στιγμή είναι στο ρόστερ της ομάδας. Πρόκειται για τους Ανδρέα Φράγκο, Στυλιανό Παντελή, Μομσίλο Ράσο, Κίρε Μαρκόφσκι και Γιάννη Μαύρου. Παντελή και Ράσο είναι αυτοί που πήραν περισσότερες ευκαιρίες και πρόσφεραν περισσότερο. Ανδρέας Κυριάκου (ΕΝΠ), Μάριος Ηλία (Εθνικός), Κωνσταντίνος Κυριάκου (ΕΝΠ) και Μάριος Πεχλιβάνης (Αγία Νάπα) είναι οι παίκτες που αποχώρησαν από την ΑΕΛ το καλοκαίρι και την περασμένη περίοδο ήταν δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Χρίστος Αποστολίδης

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.