ΑΕΛ: Με τους Κύπριους δεν έχει πρόβλημαΠολλά είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα σωματεία στην Κύπρο και το μεγαλύτερο είναι αυτό των Κυπρίων ποδοσφαιριστών. Το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι ομάδες καλούνται κάθε αγωνιστική να πληρώσουν πρόστιμο για τη μη χρησιμοποίηση Κύπριων στην ενδεκάδα τους, δείχνει και τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Στην ΑΕΛ αυτό είναι το τελευταίο θέμα που απασχολεί, αφού η ομάδα είναι στελεχωμένη με αρκετά καλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Μπορεί τον Ιανουάριο να έφυγε ο Γουίλερ από το ρόστερ, ωστόσο ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ουσιαστικά ποτέ δεν είναι τέτοιο πρόβλημα, ως προς τους Κύπριους παίκτες που επιλέγει για να ξεκινήσουν ως βασικοί. 


Ξεκινώντας από την άμυνα, βρίσκουμε δύο Κύπριους με σημαντική συνεισφορά στην έως τώρα πορεία της ομάδας. Πρόκειται για τον Ανδρέα Αβραάμ και τον Χάρη Κυριάκου. Ο Αβραάμ έδινε λύσεις και στην επίθεση όσο ήταν στο ρόστερ ο Γουίλερ, αλλά από τη στιγμή που ο τελευταίος αποχώρησε, ο Αβραάμ καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο.

Ο Χάρης Κυριάκου κινείται στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ δεν είναι λίγα τα παιχνίδια στα οποία κλήθηκε να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός. Σε αυτές τις περιπτώσεις, φανέλα βασικού έπαιρνε ο Μηνάς Αντωνίου.

Επίσης ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να δώσει σημαντικές βοήθειες.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής είδαμε σε αρκετά παιχνίδια φέτος τον Γιάννη Γερολέμου που αναμένεται να είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα καθιερωθούν στην ομάδα τα επόμενα χρόνια.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Στυλιανό Παντελή, ο οποίος πήρε τις ευκαιρίες του από τον Ντούσαν Κέρκεζ και φαίνεται ικανός να στελεχώσει ποιοτικά το ρόστερ της ομάδας.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ δουλεύει και με άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές και έχει ως στόχο να γεμίσει το ρόστερ της ΑΕΛ τα επόμενα χρόνια με αρκετούς Κύπριους ποδοσφαιριστές που θα έχουν μάλιστα και μόνιμη θέση στην ενδεκάδα.

Χρίστος Αποστολίδης