Το ενδεχόμενο να μην συνεχιστεί η αγωνιστική περίοδος είναι εφικτό, αφού ο ιός δεν λέει να υποχωρήσει. Τα Κυβερνητικά μέτρα εφαρμόζονται και άπαντες αναμένουμε να μάθουμε ποια θα είναι η συνέχεια. Με δεδομένο ότι οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται περίπου 20 ημέρες μέχρι να φτάσουν στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στην καλύτερη περίπτωση περί τα τέλη Μαΐου.

Εάν γίνει κάτι τέτοιο θα προλάβουμε το τρένο. Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι σιγουρος ότι στην Κύπρο θα ισχύσει το αισιόδοξο σενάριο. Συνεπώς η κάθε ομάδα κάνει τις δικές της σκέψεις για τις προτάσεις που θα καταθέσει. Και αρχόμαστε στην ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού επιθυμεί όπως συνεχιστεί το πρωτάθλημα και θέλει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προς αυτό το σκοπό. Με τον τρόπο αυτό θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είτε από το πρωτάθλημα, είτε μέσω του Κυπέλλου. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η ΑΕΛ βρίσκεται στην ημιτελική φάση και θα παίξει με τον Απόλλωνα με φόντο τον τελικό. 


Υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Και εδώ η ΑΕΛ έχει τη δική της άποψη. Αυτό που επιθυμούν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι άνθρωποι της λεμεσιανής ομάδας είναι να αποφασίσει η UEFA για την κατάληξη όλων των πρωταθλημάτων. Δηλαδή, όλες οι ομοσπονδίες να πάρουν… γραμμή από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και να μην χρειαστεί να αποφασίσει η κάθεμια ξεχωριστά.

Τα σενάρια που υπάρχουν για την ΑΕΛ σε περίπτωση τερματισμού της περιόδου είναι δύο. Το πρώτο έχει να κάνει με το να ισχύσει βαθμολογία που υπάρχει αυτή τη στιγμή και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποζημιωθούν οικονομικά η ΑΕΚ και η ΑΕΛ που δεν θα τους δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουν την έξοδό τους στην Ευρώπη. Το δεύτερο σενάριο έχει δύο σκέλη. Είτε να οδηγηθούν στην Ευρώπη οι ομάδες που κέρδισαν την περασμένη περίοδο τα εισιτηρία και να αποζημιωθούν Ομόνοια και Ανόρθωση, είτε να εξασφαλίσουν συμμετοχή στην Ευρώπη οι πρώτες τρεις ομάδες μαζί με τον περσινό Κυπελλούχο και να λάβει αποζημίωση ο Απόλλωνας.

Χρίστος Αποστολίδης