Αεροπορικές εταιρείες – Εκπρόσωποι αεροδρομίων: Ζητούν τέλος στα μέτρα για ταξίδια στην ΕΕ

Αεροπορικές εταιρείες και εκπρόσωποι και φορείς αεροδρομίων απηύθυναν την Παρασκευή έκκληση για τερματισμό των μέτρων κατά της πανδημίας για τις ευρωπαϊκές πτήσεις εσωτερικού, καθώς πολλές χώρες άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα.

«Η COVID-19, και συγκεκριμένα η παραλλαγή Omicron, είναι πλέον διάχυτη σε όλη την Ευρώπη και η ανοσία του πληθυσμού είναι σε τέτοια επίπεδα που ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου έχει μειωθεί δραματικά, ειδικά για τα εμβολιασμένα άτομα», αναφέρει σε κοινή δήλωσή της η ACI Europe και η ΙΑΤΑ.

Η ACI Europe, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 500 αεροδρόμια στην Ευρώπη, και η  IATA, η κορυφαία εμπορική ένωση για τις αεροπορικές εταιρείες, σημείωσαν ότι πολλές χώρες πλέον απέσυραν τις απαιτήσεις να φορούν οι πολίτες μάσκες σε δημόσιους χώρους ή να προσκομίζουν απόδειξη εμβολιασμού για να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες καταργούν τους περιορισμούς, είναι λογικό να αρθούν παρόμοιοι περιορισμοί από τις αεροπορικές εταιρείες», ανέφεραν. Οι εμπορικοί φορείς ζητούν άρση απαιτήσεων για παρουσίαση αρνητικών τεστ COVID και υποβολή εντύπων εντοπισμού των ταξιδιωτών, καθώς και για μάσκα στις πτήσεις μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες δεν την απαιτούν σε δημόσιους χώρους.

«Αυτό (το μέτρο) θα απελευθερώσει τους ανθρώπους να ταξιδέψουν και θα στηρίξει θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Rafael Schvartzman, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος της IATA για την Ευρώπη.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.