εροψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών αναμένεται να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου, στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Κράτους, θα διενεργήσει αεροψεκασμούς στην περιοχή των αλυκών (από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο) το Σάββατο 15 Ιουνίου. Οι αεροψεκασμοί θα διενεργηθούν από τις έξι μέχρι τις εννέα το πρωί και σε περίπτωση μη ευνοϊκών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων, αυτοί θα γίνουν τις ίδιες ώρες την Κυριακή 16 του μήνα».

Προστίθεται ότι «ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος και αριθμό εγγραφής FD-1».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό το οποίο παρακαλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου».

Ο Δήμος Λάρνακας «εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Κράτους για την κατ’ εξαίρεση έγκριση για αεροψεκασμό στην περιοχή των Αλυκών που κρίθηκε αναγκαίος λόγω της αυξημένης εκκόλαψης κουνουπιών που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, ευχαριστεί το Τμήμα Δασών για την παραχώρηση του αεροπλάνου για διενέργεια των ψεκασμών».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816559 και 24816557.