Αεροψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών διενεργεί ο Δήμος Λάρνακας

Αεροψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών διενεργεί την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει ότι «σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα διενεργήσει αεροψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή των αλυκών (από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο Αμφιθέατρο)».

Οι αεροψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 14/4/2020 από τις 7 – 9 το πρωί. Εναλλακτικές ημερομηνίες σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων για διενέργεια του αεροψεκασμού θα είναι η Τετάρτη 15 και η Πέμπτη 16 Απριλίου κατά τις ίδιες ώρες.

Σημειώνεται ότι ο προγραμματισμένος αεροψεκασμός για τις 8, 9 και 10/04/2020 αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος και αρ. εγγραφής FD-1.

Κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό το οποίο παρακαλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816559, 24816562 και 24816557.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News