Δεν αφαιρέθηκε πλάκα από το Μνημείο Μακαρίου, λένε οι Αντιστασιακοί Πάφου

Καμία πλάκα δεν έχει αφαιρεθεί από το Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης, σύμφωνα με τον Ανδρέα Θεοδώρου, Πρόεδρο της Οργάνωσης Αντιστασιακών Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θεοδώρου ανέφερε πως η Οργάνωση Αντιστασιακών Πάφου δεν έχει γράψει καμία επιστολή περί αφαίρεσης πλάκας που τοποθετήθηκε στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης και πως η επιστολή που δημοσιεύτηκε στον Τύπο δεν αφορά την Οργάνωση Αντιστασιακών Πάφου.

Επί τούτου, σημείωσε ο κ. Θεοδώρου, σε επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης μετά τη δημοσίευση είδησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στην αναφορά για αφαίρεση πλάκας, διαπίστωσε, όπως είπε, ιδίοις όμμασι ότι καμία πλάκα δεν έχει αφαιρεθεί ούτε και μέρος αυτής.

Επιπρόσθετα ο κ. Θεοδώρου σημείωσε πως η πλάκα έχει τοποθετηθεί στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης επί Δημαρχίας Ανδρέα Αταλιώτη στις 16 Ιουνίου του 1996 από τον Δήμο Πάφου με την ολοκλήρωση του μνημείου. Τότε, συνέχισε, Μητροπολίτης Πάφου ήταν ο μ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’ και τότε συνέχισε δεν είχαν τοποθετηθεί κάποια ονόματα αλλά προστέθηκαν ακολούθως.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy