Αφγανιστάν: Έκρηξη σημειώθηκε στην επαρχία Μπαλχ – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες

Φωτο αρχείου

Έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλχ στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία, μόλις δύο μέρες έπειτα από έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο του κυβερνήτη της επαρχίας και για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

“Έκρηξη σημειώθηκε στο δεύτερο αστυνομικό τμήμα της Μπαλχ. Θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπαλχ Μοχάμαντ Ασίφ Ουαζίρι, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν αναμένουν υψηλό αριθμό θυμάτων, αλλά συνεχίζουν την έρευνα. Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες, οι τρεις είναι παιδιά, είναι ο πρώτος απολογισμός.

Οι Ταλιμπάν που έχουν επανέλθει στην εξουσία στη χώρα διεξάγουν έρευνα για έκρηξη κατά την οποία σκοτώθηκε ο κυβερνήτης της επαρχίας και άλλοι δύο άνθρωποι στο γραφείο του την Πέμπτη.

Ο κυβερνήτης της νότιας επαρχίας Κανταχάρ θα ασκήσει προσωρινά καθήκοντα κυβερνήτη στην Μπαλχ, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπός του Χάτζι Ζαΐντ στο Reuters, έως ότου ο Ανώτατος Πνευματικός Ηγέτης Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα επιλέξει νέο κυβερνήτη για την βόρεια αυτή επαρχία του Αφγανιστάν, η οποία αποτελεί σημαντικό κόμβο για το εμπόριο με την κεντρική Ασία.

[yarpp]
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy