Μοναδική µου αγάπη,

Έτσι εχαρακτήρισες τον εαυτό σου στην αφιέρωση που µου έγραψες στην πρώτη σελίδα της Αγίας Γραφής που µου εχάρισες µετά από µία εγχείρηση που είχα κάµει πριν από κάποια χρόνια.

Σε αγάπησα γιατί η οµορφιά σου δεν ήταν µόνο εξωτερική, αλλά ξεκινούσε από µέσα σου. Είχες χαρίσµατα σπάνια στις µέρες µας και αυτά ήταν η απλότητά σου και η καθαρότητα του χαρακτήρα σου, που για µένα σε ξεχώριζαν από οποιανδήποτε άλλη γυναίκα. Ήσουν πιστή σύζυγος, η καλύτερη µητέρα και οικοκυρά από τις λίγες.


∆υστυχώς η ζωή σου επιφύλαξε ένα τόσο άδικο τέλος, αφού στα 56 σου µόλις χρόνια διαγνώστηκες µε τον χειρότερο τύπο όγκου εγκεφάλου, το πολύµορφο γλοιοβλάστωµα. Πέρα από κάθε ιατρική πρόβλεψη βιωσιµότητας, αγωνίστηκες για ενάµιση ολόκληρο χρόνο ενάντια στην ανίατη ασθένειά σου, µ’ εµένα, τα τρία µας παιδιά και τις δύο αδελφές σου συνεχώς στο πλευρό σου.

Παρόλο που η ασθένειά σου σε άφησε σταδιακά παραπληγική και χωρίς να µπορείς να µιλήσεις σχεδόν καθόλου, µέχρι σχεδόν και την τελευταία σου στιγµή δεν έλειψε από τα χείλη σου το «Αγαπώ σε!», το οποίο µοίραζες απλόχερα σε όλους από τα βάθη της καρδιάς σου.

Έφυγες στα 57 σου µόλις χρόνια, τέσσερις µόνο µήνες πριν γεννηθεί το πρώτο µας εγγονάκι, λίγο πριν καταφέρεις να φθάσεις µόνη σου στο αναπόφευκτο τέρµα του αγώνα σου, γιατί κάποιοι αυθαίρετα σε έφεραν στο τέρµα. Ακόµη κι έτσι, για µένα και τα παιδιά µας ήδη ήσουν νικήτρια σε αυτό τον αγώνα εδώ και καιρό.

Μοναδική µου αγάπη, στο εξής θα ζω µε την ελπίδα ότι µια µέρα, όταν θα έχω φύγει από αυτή την πρόσκαιρη ζωή, θα ξανασυναντηθούµε για να ζήσουµε αιώνια µαζί σε ένα από τα πολλά ουράνια δώµατα του Θεού, το οποίο θα έχει πάνω στην πόρτα του γραµµένο τον αριθµό 3 του τριαδικού Θεού, όπως το διαµέρισµα, το σπίτι και το δωµάτιο του πόνου όπου ζήσαµε µαζί εδώ κάτω στη γη, όπου είχαν και τα τρία πάνω στην πόρτα τους γραµµένο τον αριθµό 3.

«Πάντα περνάς τη φωτιά για να φθάσεις τη λάµψη», έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης κι εσύ πέρασες µέσα από το καµίνι της σκληρής δοκιµασίας της ασθένειάς σου και τώρα δίκαια βρίσκεσαι µέσα στη δόξα του Θεού. Καλή αντάµωση, αγαπηµένη µου!

Ανδρέας Καρεκλάς